Patologinen johtajuus

by Michael Tillman

Tentin korjaaminen on alkanut loistavasti. Pitää oikeastaan hetki hengähtää. Opiskelijaneitokaiset ovat massiiviluennoillani sekä ihanasti tuijottaneet minua, että myöskin  kuunnelleet. Vastaukset ovat loistokkaita ja täydellisiä.

Olen menossa kysymyksessä, jossa  pyysin heitä palauttamaan  mieliinsä sen, mitä heille kerroin patologisista  johtajista. Minä heidän lapsenuskoaan sillä asialla  vähän naarmutin ja kerroin, että vain  24 % suomalaisista esimiehistä on  oivallisia , taitavia ja  mukavia. Otoksena on noin 14 000 testattua  esimiestä. Heistä noin 11 % on sellaisia, joilla on huonoin mahdollinen arvosana kaikissa kuudessa johtajuuden faktorissa.  Loput 65 %  ovat sitten erityyppisiä välimuotoja, joiden kanssa tulee toimeen, mutta joiden kanssa  työskentely syö miestä ja naista.

Olen luennoilla  ehkä korostanut vähän liikaa narsismia ja sen  tuhoisuutta. Ylivaateliaat ja paranoidiset ovat jääneet  vastauksissa vähän  sivurooliin. Varsinkin  ryhmä, joka kulkee nimellä  realiteettitestauksen  vääristämät, ansaitsisi  ehkä suuremman huomion.

No, taas kävi niin kuin pohjalaisessa  pienyrityksessä;  hyvää on koetettu saada aikaan, mutta priimaa tahtoo pukata  väkisin.

Opiskelijoiden  käsialat ovat  selviä ja hyvin mielenkiintoisia. Niihin tahtoo  silmä takertua ja analysointi pörähtää aivoissa heti käyntiin. Harmi vain, että eläkeikä lähestyy ja tästäkin herkusta on luovuttava. Ehkä jatkan työtäni reipapin mielin ja loman virkistyksen  auttamana.

Kulunut  vuorokausi on sujunut ilman golfia  loistavasti. Ei verinaarmua eikä epätoivoisia unia.  Kävin tarkastamassa bagin ja  mailat. Kaikki oli kunnossa. Sivutaskussa  olevan birdie -pullon jaloviinakin tuntui säilyneen hyvin  pullossa.  Uskomatonta, enää 99 päivää ilman golfia.

Mainokset