Turvallisuuskävely

by Michael Tillman

Työturvallisuus

Iski nakki. Pyydettiin, että  järjestäisin  lähihoitaja-opiskelijoille turvallisuuskävelyn.  Se on semmoinen  uusi  suomenkielen sana, jonka turvallisuusbyrokraattien  puppusanageneraattori on  tuottanut iloksemme. Minä olen  yksikön turvallisuusvalvoja. Valvon siis turvallisuutta. Valvon, ettei se karkaa minnekään, vaan pysyy talossa ja voi pulleasti. Se turvallisuus.

Lähihoitaja-opiskelijat ovat aikuisopiskelijoita. Naisia. Noin nelikymppisiä. Ja, jos suoraa sanotaan, aika vaarallisen näköisiä. Sain heidät jo äsken pariin otteeseen nauramaan. Sanoin  helposti pyörtyväni ja  ilmottauduin vapaaehtoiseksi  elvytettäväksi heidän EA- kurssilleen.

Nyt pitää miettiä tarkasti, mihin  minä iltapäivällä heidät kävelytän.  Varomaton ei saa olla. Tässä on nimittäin semmoinen  vaara, että opiskelijat saavat  oloni turvattomaksi. Kun aikansa opettaa kuusitoistavuotiaita nuoria miehiä ja luulee olevansa kaikkivoipa ja tietävä, minulla on sellainen paha aavistus, että sen jälkeen  nämä heidän    ”äitiensä”  ikäiset  ammatinvaihtajat  vasta haastavia ovatkin.

Jännittävä päivä edessä

Mainokset