Senga Sengana

by Michael Tillman

Kävimme tässä taannoin noutamassa  mansikkatilalta  vielä yhden  laatikollisen  herkku-mollikoita. Mansikkatilan pihalla oli vähän  ruuhkaa. Asiakkaita tuli ja meni. Poimijoita tuli ja meni. Kaikilla oli kopat ja laatikot ja korit  käsissään.

Ukrainan pojat tulivat pellolta täysinäisten  keräilyastioiden kanssa. Kun heilläkin oli  ruuhkaa  siinä, pojat päättivät käydä  navetan päässä olevassa vessassa.

Vaimo kiinnitti huomionsa  siihen, että pojilla oli  poiminnan aikana käsissään sterilit ja ohuet  elintarvikehansikkaat . Vaimo kiinnitti huomionsa myös siihen, että vessasta  tultuaan pojilla oli  edelleen  käsissään  sterilit elintarvikehansikkaat. Hän arveli, että ukrainalaisen  elimen  tuoksu saattaisi siirtyä elintarvikehansikkaiden  välityksellä mansikoihin ja sitä kautta meidän ruokakuntamme  suuhun.

Pidin  ongelmaa pienenä ja hypoteettisena. Näytin pelloita tulevia ukrainalaisneitosia  ja sanoin tarkkailevani silmä kovana heidän  elintarvikehansikkaitaan ja sitä, mihin  myyntiastiaan heidän marjansa kulkeutuvat. Vaimo sanoi, että vaikka hän pakastaa marjat, niin  hän kyllä merkkaa ukrainalaisjullien poimimat marjat pakasterasiaan  punaisella  ristillä. Ja että siitä riittää minulle mansikkaa koko  talveksi.

Mainokset