Potilaat

by Michael Tillman

sairaat

 

Tyhjeneviin oppilaitoksen  tiloihin  on yritetty saada  korvaavaa toimintaa. Ymmärrän niin, että kuntayhtymällä on sangen itsekkäät  tarkoitusperät asiassa. Olisi hyvä, jos joku maksaisi tilojen ylläpidosta jotain. Saataisi  polttoöljyä kattilaan ja vähän maalia seiniin, silloin tällöin ainakin.

Toukokuu on tuhut kuntayhtymän herrojen  kasvoille hymyn. Lähihoitajakoulutus rakentaa  pariin tyhjään luokkaan sairaalahuone- opetustilaa. Semmoinen on  kätevää. Viisi petiä huoneessa  ja jokaisessa potilas köllöttelemässä.

Tänään  sairaalasängyt  sitten tuotiin paikalle. Ne tuotiin traktorin lavalla. Jokaiseen petiin oli sidottu remmeillä potilas kiinni, sillä samalla kyydillä nekin  tulivat kätevästi. Muutamasta sängystä oli moottorilla nostettu selkänojaa ylös, jotta potilaat  näkevät maisemia.

Olen antanut itselleni kertoa, että  kaupungin  keskustassa  oli ollut paljon katselijoita kadun  varrella. Koko matkan ajan , valtatietä myöten  oppilaitokselle,  traktori oli vetänyt perässään autoletkaa, eikä kukaan ollut  ohittanut  potilaita.

Arvaan, että huomisessa aviisissa joku taas kauhistelee , että joku raja sitä pitää olla sairaankuljetuksen kilpailuttamisellakin.

Mainokset