The Charge of the Light Brigade

by Michael Tillman

350px-Charge_of_the_Light_Brigade

 

Tänään on taas puhutta paljon Balaklavan pikkukaupungista. Oikein kukaan ei tiedä, ovatko venäjänkieliset  sitä mieltä, että heitä täytyy autta, vai auttavatko venäjänkieliset  toiset venäjänkieliset pois Krimiltä.

No, kaikki me muistamme  kuitenkin Errol Flynnin   komeana elokuvassa 600 urhoollista tai jotain. Silloinkin käskyt annettiin hätäisesti, ne ymmärrettiin väärin ja lopputulos oli yhtä sotkua. Kuudestasadasta  hevosesta taidettiin menettää 517.  Niihin oli helpompi osua. Miehistä menetettiin vähemmän. Sankari kumminkin kuoli.

Oikeasti Errol Flyn kuoli 1959. Hän makaa Kalifornian  sannassa. Arkussa on mukana  kuusi pulloa Wiskiä.

Ja kaiken aikaa Ukrainan  liikekannallepano etenee.  Minua se kansa on vähän ruvennut pelottamaan. He ovat historiassa aina  saaneet turpiinsa   isän kädestä ja kunnolla. Mikä olisi se syy, jonka perusteella he nyt ensimmäisen kerran  onnistuisivat  hoitelemaan homman kotiin ?

En tiedä. Pakolaisen poikana  oloni on kumminkin  kummallisen rauhaton. Olen sen olon  imenyt äidinmaidossani. Minä arvaan, että kävi tässä nyt sitten niin taikka näin , pakolaisia  taas syntyy  hirmuisia määriä ja  riippumatta siitä ollenkaan, keitä he ovat, he  aina menettävät kotinsa. Semmoinen kohtalo on ihmiselle synkeä leili juotavaksi.

 

Mainokset