Kalevala – tuo henkinen kotimme

by Michael Tillman

icon_1_image_x16 WP_000710 (1)

Koti on ollut tänään yhtä sekaisin kuin murroikäinen nuorimies sen jälkeen,  kun  äidinkielenopettaja on  vaatinut häntä tutustumaan  ilman päihteitä ja selvin päin Kalevala-eepokseen. Kuten kuvasta huomaatte, aamulla residenssissä kello  8  vallitsi  tekemisen meininki.  Sitä kutsutaan naisväen  keskuudessa keittiön pintaremontiksi, mutta  miesväki  on  kohdannut  todellisuuden:  parkkipaikat  eivät pihalla riitä sähkömiehille, putkimiehille ja kalustemiehille. Ennen vanhaan  tiehoitokunta olisi  trafiikin perusteella laittanut kiinteistölle lisää  tieyksiköitä.

Runoilija Risto Ahti olisi varmasti pukenut  perjantaipäivän tunnelman näihin sanoihin :

 Ja  sanoin  paratiisilinnulle: 

” Vielä yksi sulka lisää

etkä jaksa nousta lentoon

ja sinun täytyy juurtua oksalle

ja sinusta tulee kirkuva  orkidea”

keittiiö kakkonen

Mutta, kuten  kuvasta näkyy, kun  on  liputuspäivä ja tahtoa,  virtaava vesi on illalla  jo tiskipöydällä ja pala  uutta työpöytääkin on asettunut paikoilleen.. Eikä  astianpesukone vuoda  tipantippaa. Liesituuletinkin on maltillista sorttia, eikä kiskaise  isännän lasista Fullerin  Ale -juomaa.

Onneksi huomenna on lepopäivä. Ja Maaliskuu.

Olemme  tilanteessa, jossa  kaikki  revittäväksi  tarkoitettu on on revitty  irti ja  juokseva vesi  kytketty.  Ensi viikolla  palapeli rakentuu  taas  lisää. Ensi viikolla  aloitetaan kasaaminen.

Mainokset