Marius

by Michael Tillman

Marius on sitten  vetäissyt viimeisen  vingahduksensa. Nyt emme  puhu Marius Gobbasta , joka takavuosina  soitti Paavo Lampisen kanssa  klanettia  Yleisradion  ohjelmissa siinä määrin, että pienenä poikana olin vakuuttunut siitä, että parivaljakko asuu  radiotalossa  ja  tarpeen mukaan  käyvät luikauttamassa jonkun repäisevän polskan taikka swing- suikaleen.

Nyt puhumme kirafinuorukaisesta, jolle kävi niin kuin  useimmille kirafinuorukaisille käy, eli ne muutkin  tavallisesti joutuvat  petojen  ruuaksi.

Nyt  kävi vain semmoinen pieni moka, että tanskalaiset   eläintarhan  ravintoekspertit eivät syöttäneet Mariusta  leijonille, vaan  tiikereille, jotka eivät kuulu ollenkaan samaan ekologiseen  lokeroon. Laajat kansankerrokset ovatkin  huolestuneita nyt tiikereiden  ruuansulatuksesta. Ja  etenkin tiikereiden  henkisestä  terveydestä, kun ne pakotetaan syömään  jotain omituista otusta, joka asustelee Afrikassa.

Anoppini oli aikoinaan harras kirafi-ystävä. Hän lauloi  aina meillä ollessamme  lapsillemme söpöä kirafilaulua ja voi, kun se oli ihanaa, kun  iloinen  lallatus  täytti huushollin. Ei siinä eläintarhaa tarvittu !!!

Iloinen kirahvi

Oli kerran Afrikassa laihanlainen
keimaileva kirahvinuorukainen.
Aina hän suuresti huolissaan
pitkänpitkästä kaulastaan.

Mietti hän aamuin, päivin ja illoin
mitenkä hän kaulansa koristais ja milloin.
Viimein päätti hän lainan ottaa,
kauluksen ja kirjavan kaulahuivin ostaa.

Siitä sitten ilo syntyi koko Afrikassa,
hassumpaa ei vielä nähty koko maailmassa.
Viisisataa neekeriä heti nauruun kuoli,
kirahvi vain mielissänsä huuliansa nuoli.

Marius ei nyt sitten enää  nuole huuliaan. Tiikerit ehkä.  Kansakunta  puhuu kirafinuorukaisesta ja paheksuu sitä, että se ( siis kansakunta) on ensin  aidannut  kiven sisään villieläimen ja sitten  se sama kansakunta huomaan, että perkele, näitä elikoita on täällä ihan liikaa ja sitten ryhtyy niitä apuharventamaan. Ja  kutsuu yleisöä ja perheitä ja lehtiväkeä paikalle, kun kirafin kaulasta  tehdään  kirafimedaljonkeja.

Eläinpuistoihin ja  semmoisiin tarhoihin pitäisi laittaa ikäraja. Sisään ei saisi päästää yhtää yli 12 vuotiasta ihmistä. Lapsi saisi löytää sieltä kiksejä ja miettiä näkemäänsä ” nalle puh”- viitekehystä  vasten.   Eläintarhat voisi ihan hyvin jopa kieltää kokonaan.  Aikuiset voisivat keskittyä esimerkiksi siihen, miten voitaisi pelastaa   joita kuita  yksilöitä  petojen kynsistä Aleppossa ja Homsissa.

Mainokset