Hihat paloi

by Michael Tillman

Pitäisi ehkä mennä verikokeeseen. Näyttää siltä.  On tullut nimittäin  tehtyä syntiä   tänään  kaksin käsin ja  hartain mielin. Karitsan veri jonkun aatteen mukaan pesee minut puhtaaksi. Toisen tietämyksen mukaan taas  verikokeesta näkisi syntisyyteni määrän. En tiedä, mikä on oikein. Oloni on joka tapauksessa edelleen hutera. Taidan  huuhdella syntini illalla  oluella  pois.

On harmillista, että en voi kirjoittaa  täällä yksityiskohtaisesti, taikka edes yleisellä tasolla siitä , mitä työssäni tapahtuu. Ei ole mitään syytä niistä kertoa  julkisesti, sillä ette ehkä uskoisi, mitä kertoisin.

Oli äärimmäisen lähellä, että olisitte  pääseet  tutustumaan minuun  Iltalehden  palstoilla. Mieleni täyttivät nimittäin monet  sellaiset  toimet, joita sekä Suomen laki, että  opettaja-etiikka  pitävät väärinä ja  tuomittavina tekoina.

Verikokeeseen olisi siis syytä mennä. Epäilemättä näyte sakkautuisi jo  putkessa, eikä siitä saisi kuin  pienen  prettu- paistoksen  nukkekodin asukkaalle. Kätevää se olisi kuitenkin, jos  oppilashankinta voitaisi suorittaa  verikokeen avulla. Taikka  avioliiton  aikana  määräaikaisverikokeella selvittää  katekismuksen   muistuttamat ajatukset, sanat ja teot, joiden puhtaita oleman pitää.

Minun nuoruudessani Tekniikan maailma  kertoi kohu-uutisessa siitä, että rottien aivoista  on pystytty eristämään seerumia, jota seerumia  muihin  rottiin ruiskuttamalla saatiin nämän  rotat heti oppimaan kaiken sen, mitä tämä näytteen luovuttaja – rotta jo  osasi. Jos asia olisi ollut totta, se olisi avannut huimat  mahdollisuudet. Oppiaitokseet tultaisi vain yhdeksi päiväksi. Terveyssisar ruiskuttaisi  nuoren miehen pakaraan  pitkän saksan seerumin ja Schön….. kaveri alkaisi heti puhumaan kieltä kuin vettä vain

Weisse möven fliegen uber die nassen strassen……. Ich bin Jukka aus Finnland, Teufel….  Kartofel,    …..

Kolmen vuoden päästä laitettaisi  pojalle tehostepiikki ja sitten  se olisi sitämyötä selvää. Kielitaitoa riittäisi. Voisi  lukea  sujuvasti Mein Kampfia alkukielellä ja Heideggeriä.

Opettaja- lehtori  olisi työtön ja  joisi kaljaa Itellan miehen kanssa  päivät pitkät.  Hauskoja miehiä ovat. Mukavaa olisi se ehkä. Ainakin, jos vertaa tähän työpäivään

 

 

Mainokset