Turku, uusi henkinen kotini

by Michael Tillman

Pimeydessä  pilkahtaa  valonkipinä. Suuri  Saatana, eli SOTE,  esitellään  näihin aikoihin  julkisuudelle.  Asiaa seurataan  samalla intensiteetillä kuin Kennedyn  murhaa.  Rauma on  jäämässä ilman omaa SOTE -aluetta. Se taas on  aikaan saamassa huhumyllyn siitä, että  Rauman olisi syytä nostaa kytkintä koko maakunnasta  ja  liittyä Varsinais-Suomeen.

Hienoa ! Kannatan asiaa  lämpimästi.

Jos niin kävisi, että Rauma irtaantuisi Satakunnasta, lopettaisi  sen tyynnä kyntämisensä ja  liittyisi  eteläiseen naapuriinsa, seuraukset olisivat suuret ja mielenkiintoiset.

Ensinnäkin, sen  liitoksen jälkeen  minäkin  pystyisin  kotimaakunnassa  tanssimaan  sujuvasti paritansseja naisväen kanssa  oikealle ja vasemmalle pyörien. Minua  voitaisi jopa  nimittää parkettien  partaveitseksi.  Tunnettuahan on  alikersantti Hietasen sanoja  lainatakseni se, että kun varsinaissuomalaisen  flikan kanssa tanssii, se on niin kuin  fiskarsin  kymppi välttiä saran päässä kääntäisi. Sellaisen  naislauman  keskellä puujalkainenkin on  Fred Astaire. Ja minä sentään olen harjoitellut tanssimista sekä täällä keski-Suomessa, että aikoinani Holger Reunamon tanssikoulussa  Aurajoen partaalla.

Joulurauha olisi mukava  tulevaisuudessa kuulla  kolmella kielellä. Suomeksi  se on hyvä esittää sen takia, että televisioista sitä vissiin paljon katsellaan. Ruotsinkielisiä on saaristossa paljon. Raumangiälinen joulurauha   olisi tietenkin  kädenoijennus  pohjoisen raja-alueelle, joka on  yhteen  liittynyt  tähän oikeaan ja varsinaiseen Suomeen. Pitkähän semmoisesta kolmikielisestä jaarituksesta tulisi, mutta  ilmat ovat nykyään lauhtuneet ja  kireät pakkaset  vähentyneet.

Parasta olisi kuitenkin  pohtia, mitä jää jäljelle.

Jäljelle  jäisi  tynkämaakunta, johon kuuluisivat sellaiset  kulttipaikkaunnat kuten   Karvia, Siikainen, Kankaanpää, Ulvila Harjavalta, Pori,  Yttilä, Köyliö ja Lavia.

Maakunnalle  jäisi viihdyttäjiksi  Simo Silmu. Meillä olisi taas arsenaalissamme  Matti jaTeppo, Toke Hariola ja Ville Itälä ja  Ilkka Kanerva. Viihdyttäviä herrasmiehiä kaikki. Olisimme ylivertaisia  Jäännös-Satakunnan suhteen.

 

 

Mainokset