On mahdollisuus…..

by Michael Tillman

Saada helposti nyt  kuuma kivi taivaasta  päähänsä.  Nimittäin Aino Suhola kirjoitti aamun Keskisuomalaisessa jotain siihen suuntaan, että  ylioppilas  Jari Sarasvuo olisi saarnannut Kallion kirkossa. Tarkistin asian jostain  ajantäytelehdestä, ja totta tosiaan, pitää paikkaansa.

Minä olin Turussa katolilaisten  nunnien ylläpitämässä luostarissa yötä. Eilen olin  kummitädin hautajaisissa. Ei minulla ole ollut oikein aikaa, eikä tilaisuuttakaan törmätä tähän asiaan aikaisemmin, kuin nyt aamun aviisissa. Toisaalta tämä tietämättömyyteni ja jälkijättöisyyteni  antaa minulle mahdollisuuden rauhassa  näin peräjoukoissa arvioida tuota hengenilmentymää ja tapahtumaa. On siis mahdollista, että pystyn arvioimaan  asiaa  substanssi-lähtökohdista niin, ettei   dogmin keskeiset  negatiiviset ei-formaaliset sanktiot  osu minuun.

Ja kuuma kivi  menisi tällä kertaa ohi päänuppini. Vaikeaa se  on joka tapauksessa.

Ollaan Sarasvuon kanssa vähän niinkuin  napalankoja. En tarkoita nyt tätä  hiihtäjätyttöä, vaan enemmänkin tuota leadership – julistusta. Olen  kalastellut  sieluja johtamisen luennoillani jo 33 vuotta. Kun aloittelin  joulukuun alussa 1979 nämä hommat, Sarasvuo oli 14 vuotias  koulupoika, eikä silloin häntä kukaan tuntenut. Eikä hän ollut silloin Sarasvuo. Muistaakseni hän oli Heinonen. Jari Heinonen  on edennyt pitkälle.

Kolumnisti Suhola vihjaisi, että viikon aikana saarnamies Sarasvuolle on  kertynyt jo  parikymmentä saarnakutsua.  Sellainen suosio on merkittävää ja ilahduttavaa. Jumalan sanaa on hyvä julistaa ja levittää. Siitä ei suurta vahinkoa  ole juuri kellekkään muulle tullut , kuin seurakuntien organisaatioissa  työskenteleville ahdistuneille, kiusatuille ja alistetuille  työntekijöille.  Heille  työnantajan missio, visio ja startegia ovat  aina  salattuja ja  kauhistuttavia.

Sarasvuo voisikin  poistaa suomut silmiltäni. Hän voisi  saarnoillaan ja johtamistaidollisilla kyvyillään  poistaa hädän ja kauhun seurakuntien organisaatioista ja  yrityskulttuureista. Organisaatioilmastotkin  hän voisi  raikastaa saman tien. Siinä olisi hänelle työsarkaa.

Mainokset