Seniori-elämää

by Michael Tillman

Tein taas tänään asioita, joista untuvikot vain  uneksivat. Ei,  en tilannut ET – lehteä, jos  sitä epäilette.  Olin  golf-harjoituksissa. Mutta  ihan kummallisen   golfin harjoituksissa.  Olin viskomassa  erivärisiä muovisia  lautasia  pitkin  kenttää paikasta toiseen. Paikalla  oli ulkopuolisiakin katselemassa. Viereinen jäähalli oli täynnä pelaajia ja katsojia.

Funktiona kummalliselle  puuhalle oli se, että  ensi viikonloppuna olutseura  viettää pikkujoulua. Niiden juhlien kesto on  tunnetusti ollut pitkä ja  osallistujien kestoa  punnittu hartaasti.

Tällä kertaa ohjelmaan  on laitettu frisbee -golfia. Siis saunomisen, uimisen ja  olutmaistelun lisäksi.

Oli pakko käydä kokeilemassa, Oli pakko taas kerran elämässä nöyrtyä ja  lopettaa  turha lätinä ja irvistely. Tultiin  kaverin kanssa siihen tulokseen, että oikea golf on helpompaa kuin tämä muoviläpyköiden heittäminen. Oikeassa golfissa sinulla  on sentään jonkin sortin  mahdollisuuksia saada pallo kohti reikää. Näitä kiekkoja ei hallitse  susikaan.

Ensi lauantaina  lohtumme onkin se, että  doping on sallittua, ulkona tulee  luvan perästä riehuttua ja  paremmuuden  selvittäminen  on lähellä KENO -järjestelmän  säännönmukaisuutta.

Olen siis viikonlopun aikana kutonut puikoilla  lapsenlapselle kaulaliinaa, heittänyt tosissaan  verenmaku suussa frisbee- kiekkoja ja kaiken päälle  sauvakävellyt monta kilometriä. Voidaan siis sanoa, että olen  tullut vanhaksi. Häpyä ei ole. Teen  kaiken aikaa  sellaisia asioita julkisesti, joista 1960 – luvulla olisi seurannut ilman muuta  valtion ilmainen  kyyti Uuteenkaupunkiin.

George Bernard Shaw  asian aikoinaan   oivallisesti sanoi  ulkomaan  kielellä :

Old men are dangerous,

because they don´t  anymore care

what will happend

Olen siis ryhtynyt  keräämään kokemuksia  kaikilta elämän aloilta. Kansantanhuja en ole vielä kokeillut. Sauvakävelyä  ja frisbee – golfia aion hyödyntää  uudessa liiknnanopettaja -toimessani. Kun ehdotan AMK – nuorisolle sauvakävelyä ryhmässä läpi kaupungin  läheiselle frisbee-golf – radalle, he taatusti  mielellään  lähtevät  sen asemesta  20 km juoksulenkille ja sen jälkeen tunnin puntti-treeneihin. Nuoriso on konservatiivistä, eikä mielellään aseta itseään alttiiksi  arvioinneille.

Mainokset