Pihalla

by Michael Tillman

Kansanedustaja Jani Toivola on kertonut onnellisesta  tulevasta perhetapahtumastaan. Hänestä on tulossa isä.  Hän on jäämässä pitkälle isyyslomalle. Hän on  kuitenkin uutisen mukaan  eronnut pitkäaikaisesta  kumppanistaan.

Vanha  heteropieru tässä miettii sitä itsekseen, että kun  Toivola  ilmoittaa  tulevansa lähivanhemmaksi ja iltapäivälehti puhuu kumppanuusvanhemmuudesta, niin onko tuleva lapsi  lähilapsi, vai kumppanuuslapsi ? Ihmettelen hyväntahtoisesti, sillä olen avarakatseinen mies, vaikka olenkin syntynyt Satakunnassa.

Oma lapsenlapseni, eilen  4 kuukautta täyttänyt,  on asustellut residenssissä  nyt sunnuntaista lähtien. Hänen asemansa  on selvä minun suhteeni.  Hänen otsassaan  olevat kolme pystysuoraa ” pohjoispirkkalais” – huolestuneisuusryppyä ovat tismalleen  samanlaisia,  kuin ne ovat omassa naamassani  ja tunnetussa Kummeli- sketsissä. Hänen innokkuutensa  naisten  syliin näyttää myös perin tutulta ja geeneihin sidotulta.

Olen opettanut  hänelle  muutamia  keskeisiä  sanoja tulevaisuuden varalle.

Savupiippu on korsteen. Lippalakki on käpsä. Päällystakki on pomppa. Kasvot on alventti. Erityisen innokas hän tuntuu olevan oppimaan merimiessanastoa.  Yläpuolella  liehuva sideharso  on hänen mielestään ilmiselvä alamärssypurje. Hän on  jo innokas  reivaamaan sitä.  Päivällä ylitimme  pojan kanssa jo hepoasteet ja saavuimme Rio de Janeiroon.  Isoäiti  keskeytti leikit siinä vaiheessa kun  miehistö oli lähdössä satamakapakkaan  katsomaan maailman ihanimpia naisia.

Ja voi taivas, kun tango siellä soi !

Mainokset