Herääminen

by Michael Tillman

Enckell,_Magnus_(1870-1925)_-_1894_-_The_raising

Aina kun  herään yöllä klo 2.30, ensimmäisenä ajatuksena  mieleen tulee omistajaohjaus.  Olen vähän katkera sille asialle, että työnantaja ei  vahvemmin käytä valtaansa ja omistajaohjauksen  keinoin vaadi  Nukku-Mattia lisäämään unihiekkaa  lapioonsa,   kun meidän kaavatielle  lähtee työhönsä ja toimeensa.

Toisena mieleeni tulee Magnus  Enkelin maalaama taulu ” Herääminen”

Ja joka kerta. No onneksi mieleeni ei tule Timo Soini, eikä   Paavo Lipponen.

En pidä erityisen paljon  tuosta maalauksesta. Sen  ilmapiiri on minulle vieras ja outo vaikka olenkin herännyt elämässäni Pariisissa  noin  8 aamuna.

Tänään ryhdyin  2.30 vastailemaan opiskelijoiden  sähköposteihin  LUMIALLA. Se on hidasta ja nukuttavaa  hommaa. Lisääksi olen tarpeeksi pirullisella päällä aamuyön tunteina. Sähköpostin jälkeen kello oli 3.30.  Seikkailin  sen jälkeen netissä ja mietin taas sitä, miksi joka yö herrämiseni hetkellä Enkelin maalaus tulee  ensimmäisenä  silmiini.

Valmistelin oppituntejani taustoittamalla  niitä  videoklipeillä.

Viideltä  nousin  ylös ja kun  residenssi tyhjeni kuudelta, päätin minäkin  lähteä omistajaohjauksen   huomaan odottelemalla  uuden päivän kokemuksia.

Ja yllätyin  riemullisesti.

En omistajaohjauksen vuoksi,  vaan sen vuoksi, että luoja oli taas säätänyt  nuoret miehet  illalla  valvomistuulelle, joten he olivat aamun  luennoillani   aivan  kuin Enkelin maalauksesta   irtirepäistyjä. Heillä oli tosin  vaatteita päällään. He antoivat  minun harrastaa kolme tuntia omistajaohjausta aivan hiiren hiljaa. He olivat väsyneitä , eivätkä jaksaneet  ääntäkään päästää. Olin riemuissani. Olin  omistajaohjauksen  flow – tunnelmassa. Puhuin tasaisella ja hiljaisella äänellä, jotta he eivät heräisi. Nautin jokaisesta hetkestä. Käsittelin kaikki  alalla tunnetut  työturvallisuusvaarat ja jaoin hiipimällä ja hiljaa heille aktiivimonisteet.

Tunnin jälkeen   tein  lisää suoraa omistajaohjausta. Sanoin  asuntolavalvoja -typykälle, että anna niiden ihmeessä, please, remuta tänäänkin  aina aamukolmeen. Sen jälkeen ne  ovat  aamulla oppitunnilla hiljaa ja rauhallisesti.

Mainokset