Televisioon !

by Michael Tillman

Pääsen huomenna televisioon. Sellainen vähän jännittää. En ole  tottunut  kameran edessä  oleilemaan ja vapautuneesti  käyttäytymään.  Pahaa vielä pelkään, että  joku entinen opiskelija tunnistaa lehtorin. Se olisi hämmentävää ja vähän kiusallistakin.

Tässä taannoin eräs blogin lukija esiintyi televisiossa. Hän kertoi  kokemuksen olleen  kuin katharsis, puhdistava tuli. Sen jälkeen  iltapäivälehteen  pääseminen   kuulemma tuntuu lasten mehuhetkeltä.

Aamulla  menen puhumaan  YAMK -koulutuksen opiskelijoille  valittuja helmiä leadership – teemalla. Ajattelin puhua organisaation alitajunnasta  ja merkityksen johtamisesta. Molemmat ovat tärkeitä ja uusia asioita, joiden omaksuminen  pelastaisi esimerkiksi valtakunnanssa  valtaa  käyttävän  valtioneuvoston hankalilta ja kiusallisilta  hetkiltä.  Myös Nokialle olisi pelastus tullut, jos merkitystä olisi  osattu johtaa.

Sitten meinaan puhua patologisista johtajista. Sekin kolahtaa  tavallaan hallituksen nilkkaan. Patologisista johtajista puhuminen on vähän kiusallista, sillä esimerkkejä ei uskalla oikein ottaa  elävästä elämästä. Ei ainakaan omasta organisaatiosta.  Vielä meinaan  puhua    sanattoman  viestinnän roolista  ihmisten  johtamisessa.

Ja sitten minun on ajettava 400 km päästäkseni  televisioon . Joudun jättämään  jopa golfin pois  huomisen ohjelmasta. No, luultavasti kokemus on minullekin katharsis. Toivoa sopii, että illankähmyssä  ainakin deux tulee machinasta ulos ja pitää kansakunnasta huolta.

Toivotaan ainakin, että minä tulen ulos machinasta.

 

Mainokset