Nopea unohdus

by Michael Tillman

Tiedättekös muuten, maailmassa on semmoinenkin  sairaus,  jossa  akuutti oire  potilaalla  on se, että hän unohtaa kaiken  7 minuutissa.  Hän tunnistaa ja muistaa puolisonsa vähän paremmin  ja muistaa hänen olemassaolonsa  tunninkin päästä, jopa seuraavana päivänä. Muut asiat  tähän tautiin sairastunut  unohtaa keskimäärin  noin 7 minuutissa.

Semmoinen  tauti saisi ihmisen jossain määrin onnelliseksi. Lunta saisi tulla tupaan oikealta ja vasemmalta. Porstuakin saisi olla  kinosten peitossa.  Ihminen  hymyilisi vastaantulijoille, hyville ja pahoille. Hän unohtaisi toisten pahat teot ja samoin hän unohtaisi omat  kiusalliset hölmöilynsä. Semmoiseen tautiin työnantaja  mieluusti tartuttaisi  työntekijänsä vähän ennen YT- neuvotteluja.

Jonkun verran työelämässä olen  joutunut kohtaamaan näitä pikaunohtajia. Opiskelijat unohtavat usein  hyvin nopeasti eräitä asioita, joita heille yritetään tarjota. Organisaatioiden yläkerrokset  taas  pyrkivät aktiivisesti niin monimuotoiseen  argumentointiin, että lopulta unohtavat alkuperisen ajatuksen.

Tuo unohtamistauti olisi  kernaasti hyödyllinen aina  silloin tällöin. Minä esimerkiksi haluaisin  unohtaa  pari  liikennesakkoa ja  pysäköintivirhemaksua. Ne kaivelevat vielä vuosien  perästäkin.

No, eilen minulla oli tarkoitus kirjoittaa teille jostain muusta asiasta. Minä kuitenkin yön aikana unohdin sen tyysti. Hyvä ehkä niin.

Mainokset