Yö saapuu

by Michael Tillman

Vapaa-aikaa näyttää  vuorokauteen jäävän  nyt noin  4  tuntia. Loppu kuluu  työhön,  työmatkoihin ja  nukkumiseen. No, irtisanomisaika on  aina vähän  tällaista. Tänään taas  minua kysyttiin  yhteen työhön, joka  pitäsi tehdä.  Työnantajalla on kiire. Yhä lähempänä on se hetki, jolloin heidän otteensa kirpoa. Nyt  löytyy  kaikenkaltaista  touhua ja  puuhaa.

Työpäiviä  näyttäisi olevan jäljellä noin 40.

Sain  työkoneen kytkettyä uuteen informaatio-verenkiertoon.  Sain uuden pysäköintiluvankin.  Jemmasin itselleni  lävistäjän ja nitojan. Huomasin niiden kuuluneen  poislähteneelle opintotoimiston  rouvalle. Mietin, kelle ne mahtavat siirtyä sen jälkeen kun  minä lähden.

Työhuoneessani  istuu toinen henkilö seuranani. Hän lähtee 4 päivän kuluttua. Merkillistä on se, että  olen häntä  muinoin opettanut. Nyt olemme samassa veneessä. Neljä päivää taikka neljäkymmentä päivää…  aivan sama. Sen verran Jeesus taisi  harhailla erämaassa. Tai Nooa  odottaa viestiä kyyhkyseltä. En nyt jaksa muistaa…..

Yö saapuu. Ikkunassa  leijailee  kiitäjiä ahnehtimassa valoa.  On pakko tuottaa niille  pettymys ja sammuttaa kiihkon kohde. Viikonloppuna  taidan perustaa  niille perhosbaarin. Kun  houkkuttelen ne  kavereiksi, voin katsella niiden  lentoa. Niilläkin on jäljellä noin  neljäkymmentä päivää. Sitten   vedetään porukalla kotelo umpeen ja  ryhdytään odottamaan …odottamaan

Mainokset