Uudessa paikassa

by Michael Tillman

Opetteluksi tämä uuden alustan kanssa operoiminen menee. Toistaiseksi en ole onnistunut tekemään suuria munauksia. Kaikki kirjoitukset ovat mukana ja kommentitkin löytyvät ilmeisesti.

Minua viehättää tämän alustan selkeys ja tekstin korostuneisuus. Bloggerin pohja oli semmoinen tingeli tangeli, johon ei saanut visuaalista jämäkkyyttä mitenkään. Nyt ainakin oma silmä on rauhoittunut.

Oma mieli ei ole rauhoittunut. VVM blondi kaavaili ja uutistoimittaja säesti häntä illalla kovasti siinä asiassa, että nyt ryhdytään leikkaamaan kovalla kädellä ihmisiltä etuuksia pois.

Listalla oli aika korkealla eläkeputken lyttääminen niin suurella lekalla, että siitä ei enää lehtori mahdu ryömimään läpi. Helvetti sentään. Aina kun minun vuoroni tulisi, säädetään joku saatanan laki siitä, että eipä nyt enää minulle semmoinen asia kuulukkaan.

Sama asia on tapahtumassa, kuin messuilla jonotat ilmaista lippalakkia ja sitten sinun edessäsi oleva saa viimeisen ja sinulle sanotaan, että uusi erä lippalakkeja saapuu ylihuomenna. Kannattaa silloin tulla uudelleen messuille hakemaan oma lakki. Viidensadan kilometrin päästä.

Koko päivä on muutenkin ollut harvinaisen paska. Työyhteisössä virtaa tällä hetkellä veri ja ajatuksissa ja sanoissa pissa. Eilen olivat vieneet jo parkkipaikan. Tänään napisivat cartering puolella minulle syömisestäni.

Minun puolestani saavat pitää soppansa. Tulen hyvin toimeen eväillä nämä jäljellä olevat 60 työpäivää. On hyvä totuttautua siihen, että eläkeputki katkeaa ja ansiosidonnaisen lisäpäiväoikeus otetaan pois. Silloin on hyvä aina silloin tällöin ollakin syömättä.

Pitäisi ehkä hommata itsensä linnaan. Siellä on toimeentulo turvattu. Siellä voi opiskella rauhassa yliopisto-opintoja. Eipä TE -keskus asetu linnakundin opiskelua estämään, vaikka työttömän opiskelu on luvanvaraista ja tarkasti säädeltyä.