Pemmikaania

by Michael Tillman

Sauna on pesty. Ulkona sataa edelleen. Tulevia poutapäiviä varten on syytä kuitenkin  kerätä vähän pisteitä. On syytä laittaa  evästä  joka ravitsee, saa mielen herkäksi ja josta riittää iloa myös huomiselle.
Laitoimme siis  jälleen  kaalikeittoa.
Ohje on  yksinkertainen. Laitetaan kattillan litra vettä  ja odotetaan, että se  ryhtyy kiehumaan. Sen jälkeen sekaan laitetaan  porkkana viipaleita pari  kourallista ja  puoli kiloa suikaloitua  valkokaalia. Vielä pari kuutiota kasvislihalientä mukaan.
Toisella levyllä paistetaan jauhelihaa. Sitten ruskistetaan sipulisilppua.
Nämä lisätään kaalikeittoon sen jälkeen kun kaali ja porkkana ovat saaneet vähän etumatkaa  kypsymisessä.  Lisäämisen jälkeen voi odotella  jonkin aikaa ennen kuin maustaa  keiton. Minä käytän persiljaa, mustaapippuria, meiramia, ruohosipulia , timjamia ja siirappia. Valkosipuliakin voi pusertaa mukaan, mutta kun ei sattunut olemaan muuta kuin itäneitä  lötköjä.
Näiden mausteiden jälkeen tarkistetaan makua. Jos maku on hyvä,   jatketaan maustamista.  Pikkuerissä  mukaan laitetaan  suolaa sen verran kuin   henkilökohtainen henkilääkäri antaa  luvan laittaa. Viimeksi joukkoon lorautetaan  jaloviinaa  2 -4 cl. Määrä riippuu  siitä, paljonko pullossa on ja mistä mausta kukinkin tykkää.
Annetaan muhia vielä. Suuhun kertyvä sylki määrää lopulta sen, koska keitto on valmis.
Mainokset