Sisäministerin tiekartta

by Michael Tillman

Tänä kesänä ei Ruokolahdella ole nähty leijonaa. Sitä vastoin Päivi Räsänen on ollut Kankaanpäässä (  Pohjankankaan ja Hämeenkankaan  päissä siis), ja  todennut, että  Raamattu ajaa  eräissä asioissa  lainsäädännön edelle. Kansanlähetys on saanut tästä  uutta vettä myllyynsä, jumalattomat myös. Ja Media on teettänyt jo useita kyselyjä aiheesta. 
Blogin kirjoittajan ensireaktio oli se, että mistä näitä  loistavia poliittisia  toimijoita  oikein  sikiää? Missä näitä aina piilotellaan. Miksi tuota sisäministerin ohjenuoraa ei välittömästi laiteta  käytäntöön, niin  samalla päästäisiin  kaikista ongelmista.
Raamatussa ei , kuten tunnettua on,  ole mainintaa missään moottoripyörien  katsastuspakosta. Olen lukenut tarkasti kirjani. Turha väittää. Niinpä on kummallista ja kohtuutonta, että maallinen  lainsäätäjä  valmistelee kyseistä lakia. Minusta siinä kävellään selvästi  Taivaallisen Kirjan yli.
Raamatussa  ei ole myöskään mainintaa  tislatun alkoholijuoman  valmistuksen  kiellosta. Minusta siinäkin maallinen säätäminen on pahasti loukannut  ylempää lainsäätäjää. Raamatussa  ei myöskään ole mitään  kieltoa taksiyrittämisestä, ravintolabisneksen harjoittamisesta, eikä linja-autoliikenteen aloittamisesta. Ilotalon perustaminen on tulkinannvaraista. Kallistuisin sen  puoleen, että siinä asiassa  Raamattu ja  maallinen lainsäätäjä ovat samoilla linjoilla.
Eikä hirvensalakaadosta. Useimamt   liikeprosessit ja harrasteet ovat siis  sallittuja, jos pidämme raamattua  parhaana  ohjenuorana. 
Hieno kirja !
Ei muuta kuin  Amish- hevoskärryjä Amerikasta tilaamaan ja sähkösopimus irtisanomaan.
Naispappeudesta en nyt  mene sanomaan mitään, kun  perhepiirissä sattuu olemaan naisteologi. Asiaa sivuten  voisi joskus kyllä olla  omassa avioliitossa hyvä syytä noudattaa periaatetta, jossa sanotaan ” Nainen seurakunnassa vaietkoot”. Amishit  ja muut monoliittiyhteisöt antavat kuitenkin tähänkin  hyvän vastauksen. Raamatun  oppien mukaan on hyvä elää. Ja naisen on hyvä hiljaa olla. Eikä  kaupallisten hassutusten perässä juosta.
Kyseinen aihepiiri muutenkin on sangen kiinnostava, jos   tutkiskellaan  Pyhää Kirjaa. Erityisen  rakkaaksi minulle on aikojen saatossa tullut kohta sananlaskuista. Se, missä  sanotaan, että miehen on parempi olla  sateella räystään alla  kuin  sanavalmiin vaimon kanssa sisällä. Tässä suhteessä  olen  ministeri Räsäsen kanssa samaa mieltä.
Raamattu on rautaa !
Ps-  Tulipa sekava kirjoitus.  Sisäministeri voi  pelastua  pilkaltani,  jos teksti on  liian kummallista ?

Olenkohan juovuksissa ? 
Pitää oikein miettiä. 

Mainokset