Paskoittumista

by Michael Tillman

Olen saanut  ilmeisesti ikuisen vamman itselleni. Urheiluvamman. Lapsenlapseni, 4,900 g, 56 cm, 3 viikkoa  2 päivää, saa itselleen  ramman ja raunioituneen isoisän. Ja kaiken syynä on urheilu, tuo ihmiskunnan adikteista kauhein,
Olen onnistunut varjelemaan  itseni ja jälkikasvun urheilulta menestyksellisesti tähän päivään asti. Nuoriso soittaa kitaraa, maalaa öljyväreillä, kutoo  neuleita, lukee kirjallisuutta ja katsoo elokuvia. Hyvä niin. He ovat sentään päässeet  omimaan terveen  isän.
Pikkuinen  oppii tuntemaan raihanisen kehäraakin.
Toinen käsi ja olkapää ovat paskana. Ei nouse enää takaswingi.  Ei vieri putti  kauniisti. Ei  napsahda chippi viheriön laitaan, Nyt napsahtaa  resepti-tulehduskipulääkepurkin kansi.. Nyt mies on silmämuniaan myöten Mobilat salvan peitossa. Viimeisenä hätäkeinona eilen otettiin käyttöön Pferde-balsam. 
Pferde-Balsam on   hevosille tarkoittettu  vihreä mönjä. Sitä kun sivellään vuohisiin ja jalan suuriin lihaksiin, volttilähtö ja maili taas sujuvat kuin vettä. Toivottavasti  tämä SWARFEGA- käsisaippuan näköinen  tuote tuo helpotuksen  minulle.
Golfkaverini  sanoi, että kyllä  on pakko pitää 2-3 päivän tauko harrastuksessa. Pidin hänen puhettaan kauhistuttavana. Olen ollut kentällä 2-3 kertaa päivässä.
Kauhistuttavampaa on se häpeä, että olen  pilkkaajana nyt viimein joutunut siihen asemaan, että  omaan nilkaan tämä urheiluvihamielisyyteni on  osumassa. Toisaalta, tällä saattaa saada myös viikon vapautuksen kotitöistä Euroopasta palannut puoliso on nimittäin täynnä virtaa. Hän on laatinut pitkiä listoja  asioista, joita minun pitäisi kipeällä ja paskaksi menneellä olkapäälläni tehdä.
Toisaalta, irtisanomiseni toisena osapuolena  oleva työnantajani saattaa loman loputtua myös saada   syksyksi palvelukseensa sekä mieleltään, että olkapäältään paskoittuneen  työmiehen.
Residenssin pihalla seisoo sitä paitsi vielä vaimon auto VW- Passat, joka on viime viikon aikana sekin saanut liikanimen, VW -Paskat. Hänen takapyörän laakerinsa  huutavat  paljon lujempaa ja paljon  useammin kuin  lapsenlapseni, 4900 g , 56 cm,  3 viikkoa 2 päivää.. VW Paskat menee huoltoon keskiviikkona. Minä taidan sitä vastoin  yrittää luontaistutteiden avulla itseäni kuntoon. Golf -mailat hankin aikoinaan Tallinan satamassa  keski-ikäiseltä herrasmieheltä  wiskipullolla vaihtamalla. Nyt on lähellä  hetki, että kuka tahansa halukas voisi   samanlaisella  kaupalla päästä  omaa olkapäätään  runnomaan.
Mainokset