Olen ilmeisesti onnistunut lomailemaan

by Michael Tillman

Siitä päätellen nimittäin, että tänään minulle vasta selvisi sellainen asia, että venäläiset  ovat ostaneet Hallin ja Jokerit liikemies Harkimolta.
Mykistävä uutinen.
Ehkä asia   on pienen  ja lapsellisen pika-analyysin  arvoinen. Tai, no sanotaan vaikak, että  arkiajattelun arvoinen. Harkimon  tekemiset eivät ole aikaisemminkaan kovin syvällistä analyysia  kaivanneet. Puhun tietenkin yksinpurjehduksen jälkeisestä ajasta. En siitä.
Suomalainen jääkiekkoilu puhdistui ainakin. Jokeri-joukkueen pelityyli ja -filosofia olivat sekoitus kummallista öykkäröintiä ja väkivaltaa ja  ylimielisyyttä. Jokerikannattajien  käyttäytyminen  oli  öykkärimäistä. Harkimon käyttäytyminen  oli myös sitä. Emme jää siis kaipaamaan.
Mutta mitä tekevät rakkaat jokeri-nahkapäät ? Mihin  menevät kannattajat ? Minun on vaikea kuvitella, että venäläisten omistamassa hallissa  kannattajat huutaisivat venäläiselle joukkueelle. Minun on vaikea kuvitella sitäkään, että kannattajat lähtisivät sankoin joukoin pelimatkoille  pitkin  Venäjänmaata.
Mitä muuta  naapurivaltion  liikemiehet tulevat  vielä ostamaan meiltä ? Mahdollisuuksien kirjo on valtava. Uhkakuvat  mittaamattomia.. Samalla viikolla puhutaan myös Fenno-voiman uudesta  kumppanista. Päätöksiä maassamme on nyt tekemässä saman kaltainen  joukko  ihmisiä, jotka 1930 -luvun lopulla silmän ummessa ajoivat vasten  tosiasioiden seinää. Nyt ollaan tekemässä jotain samankaltaista, ei ehkä niin vaarallista, mutta kuitenkin  hankalaa. Ollaan ajamassa maata tilanteeseen, josta paluu on tuskallista, ehkä jopa mahdotonta.
Ja lopuksi tältä paikalta.
 Digita-lähetysverkkoa ei voi  venäläisille myydä, sillä se on myyty  jo ranskalaisille.
Mainokset