VAMOS !

by Michael Tillman

Emme jää siis tuleen makaamaan. Työtehtävät  tehdään viimeiseen hetkeen asti niin, että TA:n on pakko pysytellä  hiljaa ja omissa oloissaan. He ovat tosin  muutenkin ryhtyneet kasvattamaan etäisyyttä irtisanottuun. Siinä mielessä seuraavat 6 kuukautta ovat mielenkiintoisia ja merkillisiä. 
Eilen minua yritettiin jo häätää pois työhuoneestani.
Ilmoitin työnantajalle, että varaan itselleni  oikeuden moittia tehtyä päätöstä ja tarpeen mukaan  voin  vaatia hyvitystä. He myönsivät minulla olevan oikeuden siihen. 
No, nyt tänään, juhannusviikon aamuna moitin heitä siitä päätöksestä. Toisaalta, kun perjantaina minut irtisanottiin ensimmäisen kerran elämässäni,  lauantaina, päivä irtisanomisen  jälkeen  minusta tuli isoisä, ensimmäistä kertaa  elämässäni. Siihen tilannetapahtumaan TA ei helpolla pääse osallistumaan. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Ryhdyn itsekkääksi.
Pieni pystytukkainen peikonpoika ei vielä isoisänsä  asioista  paljoa tiedä. Meinaan säästää hänet  irtisanomisjutuilta, samaan tapaan kuin  isoisät ennen  säästivät lapsenlapsensa  sotajutuilta. Ne ovat kammottavia juttuja. Juttuja, joissa sääliä ja järkeä ei juuri esiinny.
Minä ryhdyn  kantamaan rakkauttani nyt pienen peikkopojan  eteen. Ne positiiviset tunteet, jotka vapautuvat nyt kun TA on  suhteemme irtisanonut, ne kannan nyt  seuraavan sukupolven käyttöön.
Vamos !
Sen niminen oli ravihevonen  vuonna 1977. Hyvä hevonen. Vamos on myös espanjankielen verbi, joka tarkoittaa liikkeelle lähtöä monikon ensimmäisessä. Vamos. Lähtekäämme siis liikkeelle kohti jotain uutta. 
Mainokset