MGR, tässä lisää ideoita

by Michael Tillman

Kirjoittajan sukuun syntyi tässä jokunen päivä sitten uusi jäsen, pieni poika.  Allekirjoittaneen ego kamppailee edelleen hormonaalisen myrskyn myllerryksessä. Eihän sitä joka päivä tulla isoisän veljeksi. Sellisilla sanoilla nuorimies minua kutsuu toivon mukaan, kunhan nyt ensin  on tutustunut tissiin ja maitoon.
Tästä asiasta riemastuneena haluan  tuoda lisää ideoida peruspalveluministerille, kun hän uudistaa lisääntymis-filosofista viitekehystä. Tämä  silläkin uhalla, että  sukupuolettomuus  valtaa alaa niin pitkälle, että synnytykseen pääsee mukaan enää sukupuoleton koeputki ja muumimuki, mutta ei  isä.
Ulkomailla ollaan käynnistämässä keskustelua siitä, voisiko lemmikki  päästä mukaan synnytykseen. Jotkut  kun ovat semmoista tukea halunneet siinä asiassa. Minä kannatan ilman muuta. Synnytysosastoille pitäisi  hankkia pieniä häkkejä , joihin  koirat ja kissat  voitaisi synnytyksen ajaksi laittaa, jotta ne eivät olisi  henkilökunnan jaloissa pyörimässä. Poneja ja hevosia varten pitäisi  synnytysosastojen  seiniin saada kiinnitysrenkaita. Semmoisia, kun joskus vielä näkee kirkkomaan aidoissa jäänteinä entisajoilta. Hiiret, gerbiilit ja  marsut voisivat sitä vastoin vapaasti vipeltää pitkin synnytysosastoa ja  vikinällään inspiroida äityliä ponnistamaan.
Tiesittekö, että ihminen saattaa olla ainoa nisäkäslaji, jonka urospuolinen  osapuoli osallistuu synnytykseen.
Näin kertoi minulle lehtorikolleegani, joka nuorisolle terveystietoakin opettaa. Ja on isoisä. 
Minä en ole osallistunut synnytykseen. Lemmikki- boakäärmeestäkin olisi ollut enemmän  apua sektiossa, kuin pyörtyilevästä isästä. Minä kävin  katsomassa vaimoani esikoisen  syntymän aikana 56 kertaa ja kuopuksen  aikana  50 kertaa. 
Synnytyksen lemmikkieläinteema  luultavasti avaa yhteiskunnassa peruspalveluministerin avustamana  laajan keskustelun siitä, miten ihmislapsi voisi enenevässä määrin  eri elämänsä vaiheissa, synnytyksen jälkeenkin,  muuttaa  olemassaolevia viitekehtyksiä ja saada itselleen  ehjä elämä. Rohkenemme  antaa tähänkin asiaan vinkkejä.
Kastetilaisuutteen pitäisi kutsua aina  synnytyslääkäri ja kätilö mukaan. Näin  ihmislapsen olemassaolon turvaajat emotionaalisesti sitoutuisivat  tähän uuteen biologiseen  olioon. Ja kun tämä olio sitten varttuisi aikuiseksi ottamisen initiaatioriittiin, eli  menisi ratsastus-rippikouluun, mukana konfirmaatioon  alttarin äärelle pitäisi saada otta  tueksi myös  hevonen. Mäkihyppy-rippikoululaiset ottaisivat mukaan tietenkin suksensa siunattavaksi. Sellaiselle tukitoimelle  tuntuisi olevan jopa tällä hetkellä tilausta.
Taivaan Isä minua hillitköön keksimästä  lisää näitä mukaanottamisia
Mainokset