Uusi työhuone

by Michael Tillman

Kävin perjantaina  kuittaamassa  avaimet uuteen työhuoneeseen. Kovasti se oli  karun näköinen ja  kuollut. Jotenkin sterilin  oloinen. Kyllä en taida viihtyä. Ikkunasta näkyy entinen sairaala. Onneksi siinä rakennuksessa  on nyt jotain aivan muuta. Minua pyörryttäisi  alvariinsa. Ikkunasta näkyy myös pohjoinen. Sekään asia  ei  lämmitä. Etelän puoliset  ihmiset saivat jokinäköalan. Luulen, että heillä hiki virtaa  keväisin kun aurinko porottaa sisään.

Mutta jotain hyvääkin sentään.

Vessa on  käytävällä. Hissikin on lähellä. Pakotienä toimivat kierreportaakin ovat kohtuullisen lähellä. Tavallaan  olen  siis turvassa.

On siis ryhdyttävä pesäntekoon. On vietävä tuohon tyhjyyteen  jotain, joka kuuluu minuuteen, mutta joka ei  ärsytä liikaa  huoneessa vierailevia ihmisiä. On  yritettävä  sisustuksellista satiiria, mutta varottava  burleskia,. Ikkunalaudalle  olisi mukava laittaa tietenkin  lomamatkoilta  kertyneet mini-viinapullot riviin. Niiden kahta puolta sopisivat hyvin  kaikki kunniaviirit.

Taidan tehdä kuitenkin kompromissin ja  viedä ikkunalaudalle täytetyn  kärpän. Tuonne takaseinälle ripustan Suomenlahden merikartan. Katosta ripusta roikkumaan lasisen  ilmapuntarin. Se perustuu yhtyviin astoihin ja sen sisällä on ruskeaa nestettä. Työtuolin takaa  otan nuo asiakastuolit  pois ja tuon siihen golf-bagin.

Onneksi tässä on pari kuukautta aikaa  sumplia tuon muuton kanssa. Työelämäni viides työhuone  taitaa olla yhtä jännittynyt kuin minäkin. Edellinen asukas on ollut virkanainen. Huone luultavasti  on itseasiassa säikympi kuin minä. Sen tulevat viikot  kuluvat  ahdistavassa  odotuksessa. Se  miettii taatusti, piereskeleekö se Oiva  Lohtanderin näköinen uusi  asukas. Uusi työhuone ryhtyy luultavasti  odottamaan  uuden asukkaan eläkkeelle pääsyä asukastakin innokkaammin.

Pitäisikö  sinne  viedä edes yksi kukka ?

Toinen vaihtoehto  on kyllä ihan raaka sierätyshoito. Jos sinne  huoneeseen veisi  nokialaiset kumisaappaat, pitkäsiima-laatikon, johon on  jäänyt sata madotettua koukkua sekä vanhan   lyijyakun, niin huone tottuisi jo kaikkein pahimpaan ja kun asukas sitten ilmaantuisikin ja veisi rekvisiitan pois, huone  huokaisisi helpotuksesta ja olisi paljon  taipuisampi ja yhteistyökykyisempi.

Mainokset