Perjantai-piirakka

by Michael Tillman

Tein juuri äsken.  Suitsutuksilta en voinut välttyä. Ohje on tosin kopioitu olut-keittokirjasta, mutta sovellettu omaan käyttöön.
Leikataan 100 g pekonia  pieniksi suikaleiksi. Sitten  pilkotaan aika iso sipuli  pikkuiseksi silpuksi. Molemmat osaset laitetaan  paistinpannulle ja annetaan niiden siinä  kullottua  rasvassa sopivasti. Kun väriä on tullut pintaan ja tuoksua on irronnut, lisätään joukkoon  250 g hapankaalia ja desilitra vaaleaa olutta. Lager käy hyvin.  Joukkoon laitetaan vielä ruokalusikallinen  kuminoita.
Kun neste on  haihtunut, seos otetaan pois pannulta ja jäähdytetään.
Jäähtymisen aikana kaulitaan 400 g voitaikinaa levyksi. Odotellaan seoksen jäähtymistä. odotellessa voidaan juoda  ylitse jäänyt olut ja voidaan ihan hyvin avata toinenkin  tölkki.
Jäähtynyt seos  kasataan  kauniiksi keoksi voitaikinalle. Homma kääritään kasaan ja liimataan kanamunalla. Keltuaisella voi  sivellä  pötkylän pinnan. Sen jälkeen koko  komeus uuniin 220 asteen lämpöön puoleksi tunniksi.
Uunista ottamisen jälkeen on oltava tarkkana. Usein käy niin, että tekijälle ei jää  mitään, jos muu väki pääsee esteettä syömään. Olutta voi tarjoilla ruokajuomaksi.
Mainokset