Para Bellum, Webasto

by Michael Tillman

Vaimoni omistama saksalainen,  keskiluokan suosima  turbodiesel wagen,  on nyt ollut kuukauden sisällä 6  kertaa  korjaamolla. Hänen vointinsa ( wagen)  on parantunut suurin piirtein saman verran, jos  Siikaisten terveyskeskukseen asiakkaaksi saapuneelle alkoholistille olisi annettu parannusreseptiksi lääkemääräys  lahjakortin kera Altian jakeluliikkeeseen.

Olen  toivotonta autoiluolotilaani  lääkinnyt lääkkeillä, jotka eivät ole vielä kertaakaan pettäneet.

Nähtävissä on, että vielä ennen kuolemaani joudun kääntymään , en suinkaan islamin uskoon, vaan japanilaisten autojen myyntiorganisaation puoleen ja nielemään 50 vuotta harrastamani pilkan  aiheuttaman katkeran kalkin. Helvetti.

Varmaan kohta ajelen jollakin korollalla. Tai rieselratsunilla.

Sama kun kieltäisi  Maalaisliiton ja Satakunnan. Joudunko minä vielä vanhoilla päivilläni ajamaan japanilaisella?

Tänään työkaverini toi minut autokorjaamolle autolla, jonka nimeä en edes osaa lausua. Se on Datsuni. Mutta sen nimi on nyt Nissan.  Nissan Qashqai.  

En osaa edes lausua sen nimeä. Kiitin kovasti. Hieno auto. Saatoin laskeutua  alas autosta, eikä tarvinnut kiskoa itseään oven  yläreunasta  näkyville. Semmoisenko minä joudun ostaanmaan  ansiosidonnaisella. Voi saatana.  Sivupellit on maalattu kahtapuolen ja sitten on pelti imaistu välistä pois.

Kyllä en osta.

Ennen  menen vaivaistaloon.

Tai voin minä harkita. Tai… oikeastaan tuo  on vaimon , tuo saksalainen. 

Viekööt Nurnburgiin  oikeudenkäyntiin ja  siellä tuomittakoon minut  saksalaisuuden halventamisesta . Viekööt sitä kautta sitten saksalaisen  keksintönsä  Tunisiaan taksiksi. Siellä ei tuota  saatanan Webastoa ehkä tarvita. Webastoa, mikä vie minulta järjen. 

Mainokset