Jallu-risotto

by Michael Tillman

Kävelylenkin jälkeen on vähän nälkä. Taidan kiduttaa itseäni ja teitä vähän  tällä upealla ohjeella. Sen tuloksena on  kylläinen ja onnellinen  ihminen. Jopa pelkkä mentaalinen  kertaus  voi tuoda hyvän mielen.
Joten ei kun toimeksi. Ohje on  pöllitty lehdestä ja modifioitu itselle sopivaksi.
Kattilaan  nyrkillinen  voita ja siihen  sipulisilppua kuullottumaan. Puristetaan joukkoon valkosipulia ainakin 2 kynttä.  Kun he ovat sopivasti  siinä olleet ja keittiön täyttää lupavaa tuoksu, lisätään  2,5 dl riisiä.
Arvaatte, että nekin kuullotetaan. Neste kylläkin  on hupenemassa  nopeasti, joten  joukkoon ryhdytään  luhistamaan kasvislihalientä. Varovaisesti ja vähän kerrallaan. Sitä kuluu kaikkiaan noin 6 -7 dl. Samaan aikaan laitetaan paistinpannulle  250 g paistijauhelihaa. ruskistumaan. Sekoitetaan  kahta astiaa ja seurustellaan  sujuvasti. No hätä.
Riisit kypsyvät ja neste hupenee. Pakko keksiä jotain. Jauheliha  onneksi myös ruskistuu koko ajan. Lihaliemestä säästetään noin  puolidesiä tärkeään toimitukseen. Siihen nimittäin liotetaan kuivattuja suppilovahveroita sen verran mitä sielua vahingoittamatta  voi talvivarastosta  laittaa. Suppilot hautuvat. Jauheliha on  ruskeaa ja kypsää. Niinpä haemme  seuraavaksi valkoviiniä ja jallua. Otamme pikkuhömpsyt  molemmista pulloista, jotta voimme olla  vakuuttuneita raaka-aineiden kelvollisuudesta.
Sitten kaadetaan 2 dl valkkaria  riisin joukkoon. Imeytetään sitä hetki, ja kun neste on vähenemässä  sekoitetaan joukkoon  jauheliha  ja suppilovahverot. Otetaan pieni näkäräinen Jallua. Sekoitetaan kattilaa. Lisätään  4 cl  Jallua risottoon, otetaan vielä pieni näkäräinen ja viedään sitten pullo takaisin kaappikellon  alalokeroon.
Suikaloidaan aurinkokuivattuja tomaatteja  ainakin 10 kappaletta pieniksi suikaleiksi ja lisätään risottoon. Sekoitetaan. Lisätään  sitruunanmehua  ainakin puolen sitruunan verran. Timjamia. Mustaapippuria ja suolaa ehkä. Parmesaania hienona raasteena pinnalle.
Takaan, että on hyvää. Sylkeä valuu jo nyt näppikselle.
Mainokset