Hugga – hokki ja peruslätkä

by Michael Tillman

Venäjän perukoilla töissä olleet vieraspelaajat  eivät ole pelanneet Hokkia. He ovat  innostuneet sitävastoin peruslätkästä ja  hookasta, mikä taas  on intian kielellä huqqa. Peruslätkä  on heikkolaatuinen palahasis, joka tunnetaan englanninkielisissä maissa nimellä soap bar eli saippuapala. Huqqa taas on vesipiippu. Kiekkomiesten  huono koulumenestys ja onneton kielipää ovat jälleen tehneet  heille tässä pikku  tepposet.
K. Kummola oli illalla sitä mieltä, että liiton mainetta tässä yritetään nyt mustata. Minä taas olen sitä mieltä, että liiton maineeseen  vaikuttaa aikatavalla  mm. Jere Karalahti  sekä eräät  teurastaja-kaverit, jotka  tasapainoilevat kaukalossa  linnatuomion ja  päänsilittelyn välimaastossa. Jos joku jerevanintakana kiskoo  hasaa koti-ikäväänsä, niin ainakin semmoinen on poissa silmistä ja julkisuudesta.
En saata ymmärtää sitä, että  julkinen sana on nostanut tästä asiasta  tämmöisen haloon. Se  vaikenee kuoliaaksi  kaukalossa tapahtuvat pahoinpitelyt ja juniorikiekossa vallalla  olevat  omalaatuiset käytänteet ja   kasvatusmetodit. Tuoreessa muistissa  on hyvin viimeisen maailmanmestaruuden  jälkeinen orveltäminen  sallittujen aineiden  avulla. Myös silloin median  kyky aidosti  ohjastaa pelaajia oli  ontuvaa ja mietoa. Jäääkiekkoliitto  ei taas ole ryhtynyt  tomeriin toimiin, koska media ei sitä ole  pakottanut sellaiseen.
Nyt media  näyttää yrittävän. Ongelmaksi muodostuu nyt se, että iltapäivälehtimäisen myllytyksen  todenperäisyyttä on paha  varmistaa mitenkään. Venäjä on siinä suhteessa arvaamattoman hankala maa toimia ja operoida. On siis mukava melskata  kerrankin, kun  tietää varmuudella, että luvassa ei ole edes oikeusjuttua.
Kaukaloväkivalta, kiekkokulttuurin  olemus ja pelaajien  jumalainen  superstar-asema  jäävät edelleen  keskustelun ulkopuolelle. Vuoden urheilijan  valinta eli tapahtumana ja  kummasteluna julkisuudessa vain  kolme päivää. Vammaisurheilija Tähti  saa jatkaa  pidäkkeistä vapaana kelaamistaan. Kukaan ei enää puhu Tähden oikeusmurhasta.
Jääkiekkoilijoiden  kohdalla Kummola  sanoi mustamaalauksen tapahtuneen. Rohkenen epäillä sitä. Minulle tuli  Kummolasta mieleeni Paavo M. Petäjä ja Lance Armstrong.
Mainokset