Nordic walking

by Michael Tillman

Työpaikan   cartering -rouvat olivat  eilen illalla nähneet blogin kirjoittajan sauvakävelemässä. Heistä se oli ollut  merkillinen ja hupaisa näky. Heistä semmoinen saattaa  vetää autoilijoiden  huomion siinä määrin puoleensa, että liikenneturvallisuus vaaratuu . Sanoin, että  minun on huolehdittava kunnostani nyt kun  jatkouranikin on  selvinnyt.
Toissa viikolla  ko. carteringnaiset  nimittäin näkivät  unta siitä, että NASA oli palkannut minut  59 vuoden kypsässä iässä avaruushommiin.
Argyrisin fuusioteorian  mukaisesti  usein, varsinkin organisaation tuhoutumisen  yhteydessä käy niin, että  luonnollisen ihmisen tarpeet ja organisaation  tavoitteet eivät enää yhdy, eivätkä juuri edes tangeeraa. Argyrisin mukaan siitä seuraa hillitön sopeutumismekanismien  letkajenkka. Sopeutumismekanismiksi  kelpaa lähes mikä tahansa, mutta erityisen mukavaa ja tehokasta  sellainen  sopeutumismekanismi on silloin, kun kaikki organisaatiorajat ylittyvät ja soputuminen  on yhteistä läpi organisaation. Silloin siivooja näke  unessaan osastopäällikön  uivan  ankkalammessa ja matkivan hyljettä.
Sopeutuminen on silloin usein korvikekäyttäytymisen  luonteista. Kun mitään ei voi asioille tehdä, voi sentään unissa miettiä asioita. Ja sauvakävellessä

Semmoiseen   vallattomuuteen virallinen  organisaatio reagoi ryhtymällä soveltamaan  muodollisia organisaatioperiaatteita  ja suoraa johtamista  yhä tiukemmin. Kohta  siis käydään taas  kovaa keskustelua autojen parkkeerauksesta.

Kävelysauvat ovat hikinen  keksintö. Varsinkin säädettävät Exel- sauvat. Niiden pituus  muuttuu yhtä rajusti kuin Exel yhtiön  osakkeiden pörssikurssi, ja kaiken lisäksi vieläpä samaan suuntaan. En omista kyseisen yhtiön osakkeita. Enää.
Kävelysauvojen  rannehihnojen säätämiseksi on oltava mukana  kärkipihdit. Sauvojen pituuden saa mahdollisesti  kiinnitettyä pysyväksi papukaijapihdeillä. Sauvakävelyn  etu tavalliseen kävelyyn onkin juuri se, että  pihtien  ja välineiden  käyttäminen  pihassa kasvattaa  liikunnanharrastajan itsehillintää ja niiden raahaaminen matkassa  ruumiillista kuntoa. Kun  lähinaapurit katselevat ikkunasta  pihalla ähräämistä, hiki  ja pulssi nousevat jo ennen  liikkeelle lähtöä. Matkanvarrella  tasaisen kuormituksen  tarjoavat sauvojen  alapäissä olevat  piikit. Varsinkin niiden alituinen pyöriminen ja väärässä asennossa oleminen.
Kävelysauvojen ehdoton  positiivinen  kliimakshuippu on se,  että  kävelysauvat auttavat ihmispoloista ympäristöopin harrastuksessa. Sauvakävelijä, varsinkin miespuolinen sellainen,   hakeutuu  vääjäämättä teollisuusalueille, pultsarien suosimille  sivukujille ja Jehovantodistajien  valtakunnansalille. Paikoille ja teille, joissa ei  koskaan ennen ole tullut käyneeksi ja jossa ei toivo muitakaan tapaavansa.
Mainokset