Kissanpennun kehtolaulu

by Michael Tillman

Tämä lumisateinen maanantai on ihan sopiva päivä muistella kuumia helteisiä kesäpäiviä ja samalla pilata teidän päivänne.  Pilaan sen, koska luulen niin, että sillä tavalla kasvatan teitä ja teen teistä vähän toisenlaisia ja vähän herkempiä ihmisiä. Luulen ainakin niin. Ainakaan minä en ole tämän päivän jälkeen enää ihan entiselläni koskaan.
Juteltiin kaverin kanssa niitä ja näitä. Puhuttiin eläimistä. Hänellä on koira, josta hän pitää hyvin paljon.  Puhuttiin siitä, että lemmikkieläinbisnes on suurta ja nopeasti kasvavaa. Olimme molemmat huomanneet sen, että kaupassa lastenruokahylly on yleensä yhtä pitkä kuin lemmikkieläinruokahylly. Mietittiin sitä, että pieneläinbisnes  on kova juttu.
Kaveri siinä sitten tokaisi, että ihan kaikkea ruokaa ei kaupan hyllyltäkään saa. Käärmeiden herkkupurkkeja ei ole tavallisten kauppojen  hyllyillä. Minä sanoin tietäväni, mistä se johtuu. Kaveri  usutti arvaamaan. Hänellä siis ei itsellään ole käärmettä.
 No sanoin, että niille annetaan muutaman viikon välein kuollut pakastettu rotta. Kaveri sanoi, että on kuulemma halvempiakin tapoja ruokkia lemmikkikäärmettä. Varsinkin kesäaikana on kuulemma helppo ruokkia  niitä elävällä ravinnolla. Kaveri sanoi, että se on tietenkin kiellettyä. Minä myöntelin. Sen verran minäkin lainsäädännöstä olen perillä.
Kysyin kaverilta, että kulkeeko ne käärmeharrastajat haavin kanssa pitkin maastoa ja pyydystävät  eläviä hiiriä ja rottia  lemmikille ?
Kaveri sanoi, että en halua varmaan tietää asiaa. Kinattiin siinä sitten jonkin aikaa.
Sanoin, että ei se nyt varmaan voi olla mitään kovin kauheaa. Anna tulla.
No kaveri sanoi, että käärmeharrastajat ottavat halukkaasti kesällä syntyneitä kissapentueita  itselleen. Ihmiset ovat kiitollisia kun ” kissaystävä” ottaa kerralla  koko pentueen ja lupaa niille turvallisen ja hyvän kodin koko loppuelämäksi.
Saatana.
Sellainen ihminen, joka ottaa käärmeen lemmikiksi, on jo muutenkin  minusta vähän kummallinen ja epäilyttävä. Mutta, että joku  sellainen syöttää kissanpentuja  elävänä lemmikkikäärmeelleen, osoittaa  melkoista kusipäisyyttä, emotionaalista onttoutta ja haista paska moraalia.
En yhtään epäile, että kaveri ei puhuisi totta. En hetkeäkään. Minulla on täysi syy uskoa häntä, sillä tässä asiassa hän on erittäin eläinrakas ja suoraselkäinen ja toimii alalla, joka liippaa aika läheltä lemmikkieläinsektoria.
Että semmoista maanantaita nyt itse kullekin.  Ja  hyvää ja lämmintä oloa kaikkiin residensseihin. Minua ainakin kylmii.   Ja kyllä puistattaa nämä  tämmöiset lajitoverit.
Sattuneesta syystä tässä postauksessa  ei ole linkkejä yhtään mihinkään. 
Mainokset