Hullunkuriset perheet

by Michael Tillman

Töissä oli kummallista. Vähän ahdistavaa, mutta ennen kaikkea  kummallista. Ei paniikkia, mutta sinne päin. Naapurikunnasta sanottiin  yhdestä firmasta 80 henkeä irti.  Meikäläisen YT- show on sentään sisältänyt 7 tilaisuutta ja 1400 km autolla ajoa. Kaverit räjäyttivät potin  kertaheitolla. Naapurikaupungissa on loppuvuodesta  mukava leikkiä kotona lasten kanssa, kun perheillä on kerrankin aikaa.
Pienenä pelattiin korttia, vaikka Saimi-mummu  vannoi, että semmoinen johtaa helvettiin. Hänelle Mustan –Pekan kortit  olivat yhtä syntiset kuin  pataässä-pinkka. Viheltämisestä tervattiin huulet ja  Hullunkuriset Perheet johtivat helvettiin.
Mietin tänään sosiologisesti sitä,  millaisen kuvan nuo hullunkuriset perheet oikein antoivat pelaajalle. No, perusvastaus on helppo; Ydinperhehän siinä palloilee. Isä ja Äiti ovat edelleen naimisissa ja heillä on kaksi lasta; poika ja tyttö.  
Musta Pekka on joku helvetin maahanmuuttaja, joka jää  loppupelissä jonkun  huusholliin asumaan ja aiheuttaa  sosiaalisen hämmingin lisäksi vielä häviön pelissä. Aika ajankohtaista. Ne ovat tässäkin yhteiskunnassa  nyt häviöllä, jotka  veljeilevät Musta – Pekan kanssa.  Perinteiset valkoiset  ydinperheet porskuttavat edelleen kohtuullisesti.
Taikka porskuttivat.
Tekisi mieli kehittää uudenlainen Hullunkuriset Perheet – peli. Semmoinen, joka olisi vähän ajan tasalla. Siinä olisi tietenkin vähän vaikeammat säännöt, ja perheet olisivat vähän erilaisia.
Tilanpuutteen vuoksi  annan lukijoille vain joitakin  luovuuden siemeniä jatkokehittelylle.
Uudessa  pelissä olisi tietenkin mukana monen sorttisia uusperheitä, joiden  kokoamisessa  pelaajilla olisi aikalailla ongelmia. Lentäjän pojan lisäksi joukkoon  saattaisi kuulua hänen homo-sturetti –kumppaninsa, isän lentoemäntä – rakastajatar ja lentäjän ensimmäisestä avioliitosta  perityt aikuiset  AD-  ja Controller – lapset.
Valokuvaaja Linssin perhettä ei enää olisi ollenkaan, sillä Ifolor ja digi-mode olisivat sen perheen syöneet kokonaan pois.
Säveltäjä –Soinnun  perheessä olisi  musikaalisuutta ja ihmissuhteita sekä duurissa, että mollissa.
Maaviljelijä olisi aikamiespoika Anselmi paskasissa haalareissa, eikä aitan polutta  käyskentele emäntä, eikä maajussin morsian eikä edes kissa. Merikapteenin varustamo on myyty italialaisille.  Kapteeni ajaa Nauvoon menevää  lossia. Vaimo on Turussa uusissa naimisissa ja  lapset Thaimaassa rantabaarin tarjoilijoina.
Uutena perheenä mukana olisi Kebabakoitsija  Ahmed, jonka vaimo Zabor työskentelee samassa  pizzeriassa. Heillä olisi  kaksi lasta , Ali ja Sibyla, jotka myös työskentelisivät samassa  pizzeriassa ja opiskelisivat siinä sivussa lukiossa. Molemmat aikovat hakeutua lukion jälkeen  hyvään koulutukseen ja seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi. Kaikilla on päällään siistit vaatteet ja pizzerian seinällä on selvästi pelikorteissa nähtävillä   Järvisen erikoiskilpasukset ja kokoelma vesureita.

Kuvana on perhekuva, kuten huomaatte. Siinä kuvassa rakas siskoni pesee sukkiaan meidän puronvarsi -mökillämme  vuonna kivi ja kilpi. Juuri tänään tämä hurmaava  nuorinainen täyttää 50 – vuotta. Onnittelut sinne Rapakon taakse. Hullunkuriset Perheet  pakassa ei  ollut yhtään perhettä, josta joku olisi lähtenyt maapallon toiselle puolelle. Vain Musta Pekka oli tullut siihen pakkaan  jostain kaukaa.

Eikö sinustakin ole kummallista, että Mustalalla Pekalla ei ole siinä pelissä perhettä ?

Mainokset