Jännittävää ….

by Michael Tillman

Kaikki odotamme jännityneenä joulua ja kaikkea siihen liittyvää. Tänä vuonna olemme erityisen jännittyneitä, sillä odotamme edelleen opetusministeriöstä päätöstä siitä, voidaanko ryhtyä  jo viimein askartelemaan  enkeleitä. Toistaiseksi  kodit ovat saaneet  verhojen takana  tehdä valmistelevia töitä, kuten  rakentaa siipiä ja ommella  paljetteja. Tarvikkeita ei kuitenkaan ole ollut vielä lupa viedä kouluihin ja päiväkoteihin, sillä  malttamattomat massat odottavat Murikka – opiston rehtorin lopullista päätöstä siitä, onko enkeleitä  olemassa vai eikö  
?
Jos ministeriö päättää kieltää  enkelit sillä perusteella, että niitä ei ole olemassa, eli ne ovat satuolentoja, kuten esim,  raitis basisti, terävä demari  ja  köyhä  kartanonomistaja, niin sitten pitää kyllä kieltää myös tontut ja joulupukit  ja  HI-MAN – lelut.
Jos taas enkelien rustaaminen  kieleltään sillä perusteella, että ne ovat todellinen asia ja uhka lapsille, olisi kyllä kiellettävä  muutakin. Silmäätekevät ovat tosin jo ryhtyneet  toimenpiteisiin, joilla Tuntematon Sotilas ja Väbä Linnan muukin tuotanto  yritetään siirtää  vuosi kerrallaan yhä kauemmaksi , jonnekin  tietoisuuden taakse.
Tuntematon Sotilashan sai aikaan tämän  ohjelmien siirtelyn juuri siksi, että siinä elokuvassa on kohtaus, jossa  JSP:n teltassa  makaava haavoittunut sotilas näkee enkeleitä katossa eikä sellainen  sovi. Joku maahanmuuttaja -taustaisen  uskomusmaailman  omaava pinokainen voi semmoisesta elokuvasta menettää identiteettinsä ja saada itselleen ikuisen turmion’
Ja viikonloppuna satoi luntakin. Ministeriö joutuu  aamuyön tunteina  ohjeistamaan  sadat talopalvelu-yritykset  maanantain koulupäivää varten. Talonmiehet   joutuvat epäilemättä  kiertämään koulun pihoilla tulevana viikkona taas jokaisen .välitunnin jälkeen ja pitkävartisella harjalla harjaamaan muodottomaksi  jokaisen  lumienkelin.
Mainokset