Hämyssä

by Michael Tillman

Aamupäivän kirjoituksen jälkeen  olen menettänyt  yhden lukijan. Pois lähteneestä ei oikein saa selvää, sillä teitä on jo niin paljon. Narsistinen egoni huomasi kuitenkin heti  muutoksen lukijamäärässä.
Kirjoitin ilmeisesti  pahasti jääkäreistä.  Ei voi mitään. Tuommoisia lukuja  ilmoittavat ja  tuommoista kummastelua me kaikki saamme asioista tehdä. Toinen vaihtoehto on  tietenkin se, että  lipputankoon ripustamani 4:1 – balunilla varustettu epäsymmetrinen dipoli, eli nk. Windom antenni on saanut ahkerat liputtajat  tuomitsemaan itsenäisyyspäiväni.
No,  täällä leivotaan lämmintä pullaa ja piparia juuri nyt. Kotiteatterissa mylvii veteraanikuoro. Pöydillä on kynttilöitä palamassa  ja residenssissä  vallitsee harras ja isänmaallinen  tunnelma. Olaan vesiselviä ja valmiina torjumaan uhkaa, saapuu se sitten mistä ilmansuunnasta  tahansa. Mutta kuten haluan korostaa, minun isänmaallisuuteni on  tavallisia asioista  ja tavallista ihmettelyä.
Tänään olen ihmetellyt kahta asiaa.
Vaimoni  väitti, että päivällä televisioidussa  jumalanpalveluksessa  kuului taustalla jotain mölinää, kun joku seurakuntalainen oli halunnut  osallistua  menohin persoonallisesti saarnaamalla. Minun kuuloni on mennyt niin huonoksi, että en minä semmoista havainnut. Sellainen huonokuuloisuus säästää vanhaa ihmistä monelta mielipahalta.
Toinen asia, jota minä oikein perkeleellisesti ihmettelen,  on puhe siitä, että työvoimapulaa ei nyt sitten tulekkaan meille, vaan ihan tiukoilla on, jotta jumalauta, riittääkö edes omalle  porukalle työtä, vai  pitääkö jonkun meistä olla ilman työtä, jotta maahan  tuotu vierasperäinen työvoima saa työtä. Pitäisi ehkä ryhtyä jarruttelemaan pikku hiljaa. Vuoden  maahanmuuttaja – misteriksi  valittu  herrasmies jo  ehdotti, että  Norsunluurannikon  peruskouluissa ja gymnaasesissa olisi kiireemmän kaupalla  ryhdyttävä opettamaan  suomenkieltä, jotta tämä maahansaapuminen  ei tuleville  porukoille olisi niin  saakelin vaikeaa ja  hankalaa. Toinen vaihtoehto olisi ehkä se, että  mamme virallinen kieli vaihdettaisi  joksikin helpommaksi.
Ja edellisestä sitten seuraa se ihmettely, että mitähän muuta  hassua pääministeri ja kumppanit ovat keksineet ja hatusta vetäneet. Hyvänä ehdokkaana tuohon hölmöilyyn on se,  että vaikka maakunnissa  koulutus pyörii eräin paikoin hyvin ja tuloksellisesti, niin koska ikäluokat ovat pienentyneet, niin hyväkin oppilaitos pitää  teurastaa, kun täällä ei kertakaikkiaan voi mennä hyvin.
Ja sekin minua ihmetyttää, että minun pitäisi jatkaa yöuraani 68 vuotiaaksi, mutta samaan aikaan työnantaja  yrittää miettiä päänsä puhki, miten saisi 58 vuotiaan egoni pellolle.
Mainokset