Destiny

by Michael Tillman

Liikenneministeri Kyllönen  on astunut esiin  mustassa hautajaispuvussa  tuskanhiki otsalla ja  matkinut  onnistuneesti Talvivaaran toimitusjohtajaa ja Paavo M. Petäjää.

Kyllösen  mukaan  tulevien tiehankkeiden  rahoituksesta puuttuu yllättäen  50 – 150 miljoonaa euroa. Kyllösen kaverit hallituksessa ovat kuitenkin rientämässä apuun. He myyvät Destian ja Kyllönen pistää  entisen tytön  tapaan  vähän muodollisesti vastaan.

Destian liikevaihto  pyörii tuossa 90 miljoonan  euron tietämissä.  Kun näissä  yrityskaupoissa   on lähdetty kauppahinnasta neuvottelemaan, niin totutusti on pidetty lähtökohtana  vuoden liikevaihtoa. Tällä kertaa  saattaa vielä käydä niin, että ostajat  markkinoille päästäkseen korottavat  hintaa sen verran,  että tierahat  löytyvät.

Kun sitten tuleviin tiehankkeisiin  antaa myös  ymmärrettävästi   oman tarjouksensa  uuden omistajan hallitsema Destia, ja  mojovan tarjouksen antaakin, on nähtävissä,  että  samat rahat kiertävät   taas niiden taskuun, joilta  ne liikkeelle lähtivätkin. Siinä prosessissa   me kuluttajat saamme olla tyytyväisiä, jos  vähän asfalttia  sattuu tippumaan routahalkeamiin. Vähän ylimääräistä tippuu vääjäämättä myös Destian uusien omistajien taskuihin.

Tavallisen Vittumainen Homma.

Mainokset