Ostin uuden maton

by Michael Tillman

Aina  on  miehellä vähän semmoinen  olo, että jää  toimettomaksi ja hitaaksi tässä residenssin sisustusharrastuksessa. Semmoinen ontto olo, että on jotenkin  autotallisuuntautunut ja huonosti ymmärtää kauneuden ja sisustamisen päälle.

Niinpä tässä taannoin ostin  meille uuden maton. Se on mielestäni siisti ja tyylikäs.  Pituutta  on  kaikkiaan sillä matolla  noin 6 metriä. Niinpä se onkin mitä mainioin  käytävämatto. Sen  pohjassa on  tuhannen  kumista nystyrää, jotka pitävät sen  hyvin paikoillaan. Maton pinta taas  on upeaa ja sileää nukkaa. Se on tasaista, vihreää ja jotenkin  muistuttaa ruohoa. Kaupassa tämän  myyntinimike oli terassimatto, mutta minusta tämä sopii oikein hyvin sisällekin.

Vaimon mielestä  maton väri on yhtä upea kuin  se vihreä  joka oli ylioppilaspuvussani vuodelta 1974. Imperfekti tullee tässä kysymykseen juuri siksi, että kyseinen  puku on varastosta jotenkin mystisesti hävinnyt. Epäilen  asian liittyvän jotenkin  vaimon  UNICEF – kirpputori harrastukseen.

Oikeasti tätä mattoa myytiin 130 cm levyisenä. Minä pidin sitä kuitenkin turhan leveänä ja hankalana kapistuksena. Tämä  65 senttiä leveä versio on silmälle paljon sopusuhtaisempi kuin täysleveä. Olin onnekas, sillä  sain Salmisen innostumaan  tähän sisustusasiaan niin paljon, että  hän se sitten oikeastaan kävi tämän maton hankkimassa ja  halkaisi sen omatoimisesti halki.

Salmisella on se hankaluus, että matto ei sovi hänen asuntoonsa. Onneksi se sopii sillalailla kuitenkin, että maton toinen pää tulee vessaan, jonne johtaa oviaukko ilman kynnystä.  Vessassa taas on sopivasti lattiakaivo, jonka kohdalle Salminen on nakertanut mattoon reijän.

Minä joudun luultavasti piikkaamaan tuulikaapin lattiaan  lattiakaivon.

Mainokset