Teoreettinen kysymys

by Michael Tillman

Pääministeri Kataisen mielestä kysymys Hornet – taistelukoneiden aseistuksesta on teoreettinen. Jos näin todella on, Suomi voisi  lainata Islannille Ranger – lennokkeja,  taikka  lähettää Islantiin  2014 keväällä pari Learjet – konetta  lentelemään ja  kiertelemään taivaalla.

Tämä ei tietenkään ole  mahdollista.  Myönnän myös sen, että oma asiantuntemukseni ei  riitä alkuunkaan pääministerin arvioiden arvioimiseen. Kaltaiseni  talipäät  ja  tykkimiehet sotkevat suurien  sotapääliköiden  ajatukset ja aiheuttavat  keskustelullaan  maallemme  ulkopoliittista vahinkoa. Näin on käynyt aina ja näin tulee käymään nytkin.

Islannin  ilmaoperaation  ansiosta maamme  tulee pelastumaan  seuraavasta ihmiskuntaa koskevasta sota-katastrofista,  koska urheat ritarimme ovat harjoitelleet paitsi kotimaan taivaan sinessä, niin myös tuhkapilvien ja lampaanpaskan  muodostamien uhkakuvien keskellä. Kaikki  ajateltavissa olevat uhkakuvat voidaan torjua jo maamme ulkorajoilla Märketin majakan luona.

Tulevaisuudessa näyttää maatamme kohtaavan   kuitenkin paljon arkisempi uhkakuva. Espanjassa ja muualla Etelä-Euroopassa  työttömyys on kohonnu eräin paikoin kauhistuttaviin  25 % lukemiin.  Näyttää siltä, että tämä suuri uhka ja ongelma on nopeasti lähestymässä maamme rajoja. 

Pääministeri voisikin nyt  nopeasti lähettää  Espanjaan 500   työvoimatoimiston virkailijaa  harjoittelemaan  tunnistustehtävissä  työttömyyden torjuntaa. Kysymys heille annettavasta varustuksesta on tietenkin puhtaasti teoreettinen. Heille ei pidä missään nimessä antaa rahaa, taikka muita valtuutuksia. He olisivat  4 kuukautta paikallisissa  työvoimatoimistoissa, tapasbaareissa ja  jalkapallo-otteluissa ainoastaan  tunnistustehtävissä. Olisi huolehdittava, että heillä ei olisi  missään nimessä mukanaan ” työttömäksi työnhakijaksi ”- ilmoittautumislomakkeita eikä muitakaan työvoimapoliittisia aseita.

Työttömyyden tunnistus-periodin loputtua  virkailijat  sijoitettaisiin  kotimaan  pahimmille  työttömyysalueille tukemaan työvoimavirkailijoiden  määrätietoisia iskuja.

Kuten lukija voi päätellä harvenneista  blogimerkinnöistä ja  omituisesta sisällöstä, kirjoittajan  ajatusten  määrä ja laatu  korreloivat nykyään  voimakkaasti.

Mainokset