Erikoismiehet

by Michael Tillman

Kukaan ei ole oikein hyvä omissa asioissaan. Monet sitä vastoin ovat mestereita toisten asioissa. Ja kolmannet ovat sitten  erikoimiehiä yhteisissä asioissa.

Tulevana viikonloppuna jännitämme sitä, millaiset edustajat saamme  kuntakokouksiin. Pahaa pelkään, että mielenkiintoiset ja  omasta mielestään upeat, mutta tosiasiassa  kummalliset. Luultavaa on se, että  mukaan pääsee kauniita missimäisiä naisia ja julkisuudessa olleita  urheilijoita.

Charles Chaplin  osallistui  sata vuotta sitten Amerikassa semmoiseen  kisaan, jossa etsittiin  Chaplinin kaksoisolentoa ja  mahdollisimman hyvin  Chaplinin  maneereja matkivaa  henkilöä. Piti osata  iskeä silmää ja  heilutella kävelykeppiä ja kävellä hassusti jalkaterät ulospäin sojottaen.

Chaplin  pääsi kisassa kolmanneksi.

Saattaisi olla, että jos maanpäälle nyt ilmestyisi täydellinen kunnallismies, taikka  – nainen,  hän karsiutuisi näissä kinkereissä ja saisi yläasteen  johtokunta-paikan lohdutukseksi.. Toisaalta,  jos katsoo edustajaehdokkaiden kirjavaa tasoa, huoleta voi ryhtyä myös itse  rääväsuiseksi ja sivistymättömäksi.

Tai oikeastaan vallanhaluiseksi.

Minä ryhdyn nyt viikonlopun vihdoin  koittaessa harjoittelemaan  työttömyyden ja eläköitymisen  vaatimia asioita. Ryhdyn  käyttämään villasukkia, kutomaan kaulaliinaa ja alleviivaamaan televisio-ohjelmasta niitä ohjelmia, joita olisi mukava katsoa, jos pysyisi hereillä. Olen nimittäin vähän uninen. Nokia Lumia sekosi yöllä taas Jordanian aikaan ja yritti, – ja saikin minut hereille jo klo 4.

Saatan vähän   jutella kavereille  radioaalloilla,  saatan   tehdä puttiharjoituksia  puttimatolla ja ilman muuta teen  ruokaa. Työmaaruokalan  naisilla on ollut vaihdevuosi – fokstrotti päällä koko viikon ja eväät ovat olleet sitä myötä sitten suolaisia taikka pohjaan palaneita.

Tein muuten äsken sitten itselleni CV – paperin elämäni ensimmäisen kerran ja lähetin  sen  henkilölle, joka sitä pyysi. Englanniksi itsestään  hymistely ja  kekkulointi on yllättävän vaikeaa. Laitoin ensin mukaan espanjan  ymmärtämisen taidon, mutta  sitten ajattelin, että semmoinen antaa minusta  pröystäilevän  kuvan ja kuka ties laskee pisteitäni ja kukaties erehdyttää  lukijaa asettamaan minut jonkun bolivialaisen suhteen, jos ei nyt  etusijalle, niin ainakin huonekaveriksi  seminaariin ja semmoinen olisi  turhan mielenkiintoista.

Mainokset