Sylvia Kristel

by Michael Tillman

Eilen kuoli  Sylvia ja tänään  menehtyivät Suomen turvaneuvostohaaveet. Otamme osaa.

Turvaneuvostoon pääsystä spekuloitiin  samaan malliin kuin Eurovision voitosta. Lopputuloskin oli  tuttu ja yllätyksetön.  Hyvä niin. Luulen. Turvaneuvostossa  olisi edessä ollut joukko ilkeitä äänestyksiä. Niistä selviytyminen olisi ollut paljon  vaikeampaa kuin  selviytyminen kohudosentista. Ja sekin   tuntuu olevan ihan tarpeeksi vaikea. Se dosentista selviytyminen.

Sylvia ja Emmanuelle sitä vastoin jäävät muistiimme ikuisesti. Uskoisin niin, että   monissa vanhusten palvelutaloissa   käy tulevaisuudessa  niin, että joku hoitajista muistuttaa miesasukkaiden mielestä eläväisesti  nuorta Sylvia Kristeliä. Me kaikki 50 – luvulla  syntyneet  palvelutalon  MC Rollators – kerhon tulevat prätkäkundit  muistamme  ainakin  hänet ja  kumit sauhuten  kiihdytämme  ajatuksissamme  hoitajan perässä liinavaatevarastoon.

Mutta  kysykääpä meidän sukupolvemme  ihmisiltä joskus  tulevaisuudessa,  minä vuosina Suomi oli turvallisuusneuvoston jäsen.  Kukaan ei muista, ja korkeintaan  siitä tulee tappelu, jos joku muistaa.

Mainokset