Herätyskello

by Michael Tillman

Jos olisi aikaa ja rahaa, keksisin semmoisen herätyskellon, jonka nappia  ei voisi sulkea, eikä herättävää  vaikutusta  voisi pois päältä kääntää. Keksisin semmoisen  herätyskellon, jonka kanssa ihmispoloinen ei voisi kerta kaikkiaan nukkua pommiin, eli herätyksen jälkeen uudelleen nukahtaa ja sitten hätääntyä kuin elokuvassa ” Neljät häät ja yhdet hautajaiset”.

Minun herätyskelloni ryhtyisi  pirinän  kanssa samaan aikaan  erittämään makuhuoneeseen  sellaista tuoksua, joka syntyy 15  tupakoivasta  ammattikoulussa  opiskelevasta  16 vuotiaasta nuoresta miehestä  ahtaassa luokkahuoneessa  loppuviikosta,  sen jälkeen kun maanantaina  päälle vedettyjä vaatteita on pidetty koko viikko, eikä äidin mukaan laittamiin vaihtovaatteisiin ole koskettukaan.

Semmoinen  tuoksu pitää simmut auki  ja mielen virkeänä. Jos herätyskello työntäisi sitä tuoksua  makusoppeen  parikin minuuttia, niin herätyskellon omistaja  olisi ehtinyt jo suihkuun asti eikä taatusti olisi vaaraa myöhästymisestä.

Mikäli siis kellon hajuannostelija ei petä. Semmoinen voi olla kuolemaksi. Kellossa pitäisi olla kissankorkuiset CE- merkinnät jonkun sivistysvaltion  tarkastuslaitoksen antamana, enenn kuin  semmoista  kelloa voisi turvallisella  mielin käyttää.

Mainokset