Liian paksu persuksi

by Michael Tillman

Julma Juha Väätäinen, (ent Kok.), ( ent. Kepu), ( Nyk. Persu) on luokanopettajan  viisaudella, reservin luutnantin  arvovallalla, taidemaalarin tyylitajulla ja kestävyysjuoksijan sisulla arvioinut puoluejohdon kykyä kantaa 40 kilonselkäreppua loputtomiin. Niinpä hän on  ryhtynyt  latomaan siihen selkäreppuun  kiviä lisäpainoksi, jotta saadaan selvyys Timo Soinin  sietokyvystä.
No, lihavat on leppoisia. Juha tietää tämän. Siksi hän uskaltaakin  iloinen ja kuivakas virne naamallaan paukutella poskiaan. Näiden entisten urheilijoiden osuus kansanedustajista  näyttää olevan yhtä vakio kuin RKP:n hallituspaikka. Ehkä jo pian Juha perustaa oman puolueen.  Puoluekentästä kohta jo puolet on  Juhan merkkaamia.  
Saako sitten  toista sanoa lihavaksi ? Kauniiksi ? Satakuntalaiseksi ?
Ehkä työpaikoillakin olisi  näin YT-aikoina  herätettävä keskustelua siitä, mikä on oikea työvoiman vähentämisjärjestys. Lihavat  ensin  kilometritehtaalle. Ja  jos lihavia ei ole tarpeeksi, niin sitten laitetaan niitä, joiden isä taikka äiti on ollut lihava. Kansantaloudellisesti näin saataisi ehkä aikaan poispotkittujen  laihtumistaa ja sitä kautta lisää kaivattuja säästöjä.
Ehkä työnantajien  olisi  ryhdyttävä  palkkaamaan  Kretschmerin  typologian taitajia henkilöstöosastoilleen. Mauser-mittaa ja puntaria  apuna käyttäen  helposti voitaisi valita työyhteisöihin sopivammat  henkilöt. Ja varoa niitä, joiden kääntymys asioissa kuin asioissa on hurmoshenkistä ja ympäristöä seulovaa.
Mainokset