Lähtivät tänään, niin kuin olivat sopineet

by Michael Tillman

Tänään kerääntyi golfkentän taivaalle arviolta 70 kurkea. Ne kaarsivat ja kiersivät  pientä ympyrää niin korkealla, että ne näyttivät  ihan pikkulinnuilta. Ne olivat ainakin  300 metrissä.
Parvi  kiersi kehää. Linnut liikuttivat laiskasti siipiään ja antoivat ilmavirtauksen   hämmentää parvea. Koko  parvi oli kuin valtameren sardiinipallo  Custoun elokuvassa. Lumoava näky.
Sitten  lännestä  lähestyi  parvea  viiden  kurjen  joukko. Hitaasti  nämä pisteet lähenivät, kunnes  lopulta ne  liittyivät suureen parveen. Ja sitten parvi lähti kohti etelää. Kaikki kaverit olivat mukana. Joukossa  on keveää lentää.
Mietin  loppuväylien aikana  kurkien  tiedonkulkua. Me  kolme miestä olimme varausjärjestelmään päässeet kännyköillä sisälle. Olimme sopineet asioita  monilla puheluilla. Kuinka kurjet tiesivät odottaa tuota 5  linnun perhekuntaa. Oliko jo keväällä sovittu, että syyskuun yhdeksäs lähdetään  klo 15  golfkentän  kohdalta kohti Afrikkaa….munikaa munanne ja kasvattakaa  pesueenne  siihen  nähden, että ehditte sinä päivänä  mukaan ….
Mainokset