Gasthaus macht frei ! !

by Michael Tillman

Saksalaiset ravintolat saavat tulevaisuudessa valita korkeimman oikeuden  luvalla  asiakkaansa  heidän mielipiteittensä perusteella. Ovelle tulee siis  mielipideportsari, joka valikoi sisäänpääsyä havittelevista  epäasiallisen aineksen pois.  Saksassahan  tähän ihmisten valikoimiseen on jo  perehdytty ja jonkin  sortin tuloksiakin  puuhassa saavutettu.

Olisi mukavaa, jos  tämä uusi eurooppalainen tapa ja periaate leviäisi myös Suomeen. Meillä tosin ongelmaksi muodostuu  heti se, että monet  ovimiehet itse kuuluvat  niihin kaljupäisiin  joukkoihin, joilta heidän  ehkä tulisi  varjella  ravintolaa . Niinpä meillä olisikin  suotavaa sellainen periaate, että ei tässä nyt  ketään herrahakkaraista  ryhdyttäisi  vainoamaan  mielipiteittensä perusteella, vaan  oluen ja ravintolaruuan äärelle  halajavista  yritettäisiin valita  pois muita ongelmaryhmiä.

Selvää tietenkin on, että kaikki lisenssin omaavat  jääkiekkopelaajat ovat ravintolalle potentiaalinen uhka. Jos sisään  pääsee  jompikumpi Ruutu ja sitten kuka tahansa  silmätikuksi kelpaava, tuloksena on tappelu.

Myös pesäpalloväki  saa aikaan tunnetusti häiriöitä. Ei ole syytä tarjoilla heillekään olutta muuten kuin korkeintaan  aterian yhteydessä ja  keskioluen vahvuisena.

Kesäisin on syytä  karsia ravintoloista  vyölaukkua kantavat,  läppä-aurinkolaseja  pitävät ja kaikki ne, jotka pitävät sukkia sandaalien  kanssa. Tuonkaltainen asu ja varustus  kielii siitä, että asianomaisen  mielipiteen ja ajattelu ovat  ihmiskunnalle  vaarallisia. Nämä kohderyhmät koostuvat pääasiassa miehistä, joten  sukupuolijakauman  tasoittamiseksi pitää rajoittaa myös  eräiden naisryhmien  ravintola – asiointia.

Epäilyttävinä voitaisi hyvin karsia kaikki yliopistoissa  humanistisia aineita opettavat  kaksiosaisella  sukunimellä varustetut naiset. Heistä tupaa olemaan riesaa ennemmin tai myöhemmin ravintoloiden ulkopuolellakin, joten mitähän he  mahtaisivatkaan saada aikaan pikku hiprakassa ?

Tupperware –  myyjien kohdalla ehdotan myös tiukka linjaa. Jos sisälle tullaan, niin ainakin  omat kupit ja kipot pitää jättää narikkaan. Omien tuotteiden kanssa on totuttu puhumaan puutaheinää vuosikaudet, joten olutkupposen jälkeen he varmasti jo olisivat syyntakeettomassa tilassa. Myös SPR:n  kolmoskurssien  kouluttajat yleensä ovat niin omahyväistä ja tietäväistä sakkia, että  heidän kanssa tulee sanomista  ennemmin  taikka myöhemmin.

 

 
Mainokset