Miesmerenneito

by Michael Tillman

Hallitus  on päättänyt  budjettiriihessään nostaa  ensi vuonna  osa-aikaeläkkeen ikärajaa siten, että  vuonna 1954 ja sen jälkeen syntyneet  jatkavat edelleen työntekoa hymyssä suin ja kansantalouden  ongelmia  pönkittäen. Jos nimittäin töitä on. Osui ja upposi !
Työnantaja taas on päättänyt vähentää sitä tarvetta ja himoa, joka on kohdistunut allekirjoittaneen  työpanokseen.  Käsillä näyttää olevan  tyypillinen win –win- win  tilanne, jossa  työnantaja, eläkevakuuttaja ja valtio  voittavat. Minä taas häviän.
No, kun olen saarnannut  vuosikaudet työelämän polkuuntumisesta ja ammattien vanhenemisesta, lopulta nyt sitten pääsen maistamaan omaa keitostani. On otettava mallia muista ja rohkeasti lähdettävä  uusia työuria suunnittelemaan.
Radio oli auki tänään. Sieltä kuulemani  ohjelma antoikin heti  oivan vinkin  ja puuhaehdotuksen työurani viimeisten vuosien  täyttäjäksi. Työ on  helppoa, siinä ei tarvita pohjakoulutusta, eikä myöskään  työvaatteita ja siinä työssä ollaan  pääasiassa tekemisissä  naisten kanssa.Tosin siinä hommassa pitää  suostua  siihen, että kastuu välillä aina läpimäräksi, mutta muuten  ehkä ainoa varjopuoli on se, että  asiakkaat ovat usein humalassa ja  hillittömän rääväsuisia.
Minä ryhdyn miesmerenneidoksi.
Ryhdyn siis  sellaiseksi uimahousukaveriksi, joka makaa lavitsalla uima-altaan  yläpuolella ja  hymyilee kännisille  naislaumoille, jotka yrittävät palloa heittämällä saada minut putoamaan altaaseen.
Radiossa haastateltiin semmoista miestä. Hän tuntui nauttivat työstää. Naiset kuulemma ovat hyvin tarkkakätisiä ja innokkaita asiakkaita. Tavan takaa pitää nousta altaasta  märkänä kuin hylje. Haastateltava sanoi, että joskus  tunnelmaa häiritsevät  humalaiset asiakkaat, jotka räkättävät kännissä ja kyselevät mitä mies tekee töiden jälkeen.
Menee varmaan uimahalliin uimaan. Luulisin.
Hieno ammatti se olisi. Olisi mukava täytellä kaavakkeita  ja lomakkeita, joissa  kyseltäisi ammattia. Merenneito. Mermaid.  Just niin, eikö muka kelpaa. Jos on  kelvannut ammatiksi  revolverisorvaaja, rikinpolttaja , valssaaja, jyrsijä, kehrääjä, juottaja taikka huolitsija.
Näin se lähtee loppuelämän työura avautumaan. Nyt vain  nopeasti omakätinen  hakemus  postiin Sirkus Sariolalle. Siellä on mukavan tuntuinen nuorinainen  johtajana, joka varmasti ymmärtää uuden asiakaskunnan päälle. Kuusikymppiset känniset emot ovatkin olleet sirkus- ja tivoli-maailmassa harvinaisuuksia asiakkaiden joukossa. Heidän määränsä  on kuitenkin koko ajan kasvamassa, kunhan  nykyiset siider-pissis – sukupolvet  ehtivät  kypsään ja käheään  mummoikään.
Pitää  lukea kaikki heikot signaalit ja olla valmiina, kun kysyntä iskee.
Mainokset