Tänään alkoi seniori-ikä

by Michael Tillman

Tänään on taas merkittävä päivä. Talouteen tuli ensimmäinen  ET- lehti. Ja huomenna on  talouteen kuuluvien  henkilöiden  henkilöhistorian  ensimmäinen YT- neuvottelu. Tuli nimittäin kutsu  allekirjoittaneelle mennä ”jerusalemiin”, vänrikki Koskelaa lainatakseni.
Toivoa sopii, että allekirjoittanut ei laita huomenna  komentopaikkaa remonttiin. Kieltämättä olo on vähän sellainen, että mannerheiminviinat  olisi mukava kiskaista  alle ennen  korsulle menoa.
ET-lehti näyttää jotenkin epäilyttävältä. Siinä on esimerkiksi monen sivun reportaasi jostain Reiskasta, jolla  työelämässä meni ihan putkeen, mutta  nyt on ollut jo raittiina ja työttömänä monta vuotta. Kummallinen järjestys. Minä se olen suunnitellut ryhtyväni eläkkeellä harrastamaan  viina- ja tapakulttuuria  joka päivä. Kerrankin on aikaa ja lapset pois katselemasta.
Olen ajatellut, että eläkeläisen aamu alkaisi kirkkaana ja pirteänä, jos  heti sängystä noustuaan moksauttaisi vähän rautaviiniä naamariin  ja ryhtyisi aamupalan värkkäämiseen.  Kaurapuuron kanssa sopisi  lasillinen  sherryä tai madeiraviiniä.
Päivällä voisi tehdä kuuman totin vedestä, sokerista ja kamferintipoista. Se virkistäisi sisikuntaa ja sydäntä. Ja ihmekös tuo. Kamferin liuotinaineena  siinä pullossa  oli ainakin ennen puhdas sprii.
ET- lehden habitus on todella kummallinen. Harjavaltalainen 57 vuotias  nainen valittelee  lehdessä, että häneltä on kulunut  omakotitalon ostoon varatut rahat, kun hän on hurahtanut  leikki- pehmo nalleja  ostamaan. Karvakorvia on nyt 1200 kappaletta. Artikkeli ei kerro, asuuko  leidi kaupungin  vuokrakerrostalossa  vai missä. Eräs herrasmies  taas on ehtinyt kerätä 63 000 kuulakärkikynää…. On siinä perikunnalla ihmettelemistä kun Harjavallassa jakavat  joskus tulevaisuudessa  1200 nallea ja Kirkkonummella 63 000 kynää.
Mutta kirjailija Jukka Pakkasen minihaastattelu on  mielenkiintoinen.
Ja lehden lukijahankintakampanja. Jos joku armollinen lukija nyt tämän  mittavat arvion jälkeen vielä haluaisi  liittyä eläkeläisten  joukkoon ja saada vähintään 15 numeroa tätä eläkeläiselämän tykitystä allekirjoittaneen  maksamana lahjana, niin allekirjoittanut ja joku onnellinen ( vaimo, uuden lehden saaja, vävyni, golf-kaverini, laulajatar Eini, taikka sääennustaja  Anne Borgström) pääsisivät  ilmaiseksi kahden hengen huoneeseen yöksi Naantalin  kylpylään hemmottelulomalle.
Eli suomeksi. Minä pääsen jonkun kanssa kylpylään  yhdeksi yöksi 90 eurolla  ja joku saa 9 kuukaudeksi  ET-lehden ilmaiseksi. Tästä  win – win  tilanteen sorvaaminen  vaatii nyt  tarkkuutta ja lujia hermoja. Ja huolellista valintaa kylpykumppanin suhteen.
No, eräs valoisa uutinen  lopuksi  lehden palstoilta. Alzheimerin tauti ei periydy. Ei juurikaan helpota  minun tilannettani. Suvussa ei ole ketään ko. taudin ilmiasuista  mannekiinia, joten minulle se tauti voi tulla ihan hyvin. Toisaalta, jos tauti iskee, eniten se kuulemma ahdistaa läheisiä. Asianomainen itse on onnellinen ja  tykittää täysillä omia mielipiteitään  ympäristöönsä. Sitten saisi tämäkin blogi uutta  potkua  kirjoituksiin, kun viimeisetkin pidäkkeet  katoaisivat.
Mutta muistaako Alzhaimer- potilas  tunnussanoja ja salasanoja ? Pitänee tatuoida ne käsivarteen että pääsee välillä karkaamaan hoitolaitoksen toimistoon tekemään päivityksiä.
Kylläpä ET- lehti lopulta sai mieleni virkeäksi. Virkeäksi  tuli mieleni myös siitä, että olen jälleen saanut uuden lukijan. Hän saattaa olla Johnu. En ole varma. Tervetuloa kuitenkin joukkoon sankkaan. Jokainen  uusi  lukija lisää  säpinää  kirjoittajan päässä ja  kuten hyvin tiedetään, tyynestä ja rauhasta  harvoin hyviä juttuja tulee. Myllerrystä se pitää olla.
Mainokset