Taivas ei ole nyt sininen

by Michael Tillman

Mutta jalkapohjat ovat. Tummia pilviä on kertynyt vähän residenssin taivaalle. Syynä on se, että etten osannut  lopettaa  varaston lattian maalausurakkaa säädyllisesti, vaan jatkoin sitä oma- aloitteisesti.


Illalla tuli äkkihälytys golf-kentälle juuri samalla hetkellä kuin ko. maalausurakan ensimmäinen osio oli valmistunut. Piti nopeasti löytää  golfvälineet ja etiketin mukaiset  vaatteet. Ja kun ne eivät heti löytyneet oskarinoksasta, vaatenaulakosta, hirvensarvista, eikä autotallista, kävin niitä etsimässä  myös varastosta.


Sillä seurauksella, että  olin  menettää henkeni. Juuri maalattu betonilattia on  yhtä liukas kuin öljyinen pikaluisteluareenan jää. Roikuin kattolampussa ja  vaatenaulakossa hetken, mutta  suhteellisen äkkiä pääsin  ulos varastosta tepastelemaan etuverannan  punaisille laattakiville


Niille on nyt  ikuistettu tämän ”uunoturhapuron” filmaattiset jalanjäljet.


Peitin  jäljet  räsymatolla. Jalkaani vedin  valkoiset tennissukat.


Golf-kentältä palattuani näin jo kaukaa, että räsymatto oli siirretty pois  jalanjälkieni päältä.  Pyysin pelikaveriani, tuttua hammasteknikkoa, iltakahville. Sanoin, että kun on vieraita, kohtelu voisi olla minullekin suopeampaa. Hän kieltäytyi kohteliaasti. Vihjaisin, että voisi olla mahdollisesti  tiedossa urakkaakin.


No, hän lähti ja minä menin  leijonien luolaan. Kohtelu oli asiallista ja mukavaa. Karvalankamatot oli sisällä jo tarkastettu. Niistä sain synnin päästön. Vaihtoehto olisi kuulemma ollut hirmuinen. Pihalaatoista ei puhuttu sanaakaan. Niiden jälkiä jopa vähäteltiin. Menimme onnellisina nukkumaan


Kunnes yöllä kello kaksi heräsin äkkiä tuskanhikeen. Pihalaatoista ei puhuttu mitään, koska niiden vaihtamisesta ja laatoituksen  laajentamisesta on puhuttu jo 5 vuotta. Nyt se operaatio astui  melkoisen harppauksen  eteenpäin. Sinisen betonivärin irtisaaminen  huokoisesta  pihalaatasta on  yhtä todennäköistä kuin linnakundin pääseminen vankeinhoitolaitoksen  ylitarkastajaksi.


Olen ajanut itseni pussiin. Käytännössä jossain tuntemattomassa paikassa odottavat jo meidän uudet pihalaattamme. Siististi pinossa. Kaikki loppu on pelkkää muodollista viivyttelyä.
Tillman Sinijalka
( Uusi intiaaninimeni)
Mainokset