Surisisiko Suri ?

by Michael Tillman

No, jos sattuu olemaan kärpänen, niin surisisi varmasti. Sattuu kumminkin olemaan julkkisten avioerolapsi. 
Viikonloppuna Suri Cruise on hätkähdyttänyt maailmaakahdesti. Pikkutyttö Suri on esiintynyt valokuvissa perättäisinä päivinä päällään sama oranssi mekko. Henkimaailman  astronautti ja kaikkien pätkien pätkä, isä Tom, ei ole  ymmärtänyt sitä, että ihminen ei saa, ei voi, eikä etenkään kehtaa esiintyä koskaan samoissa vaatteissa kahta kertaa perättäisinä päivinä.
Tästä voimme vain päätellä sen, että astronautti Cruise lopultakin  saattaa  omata tavallisen ihmisen järkeä edes hitusen. Jos mekko on puhdas, eikä viikonloppuisä saanut tyttären mukana puhdasta vaihtomekkoa, sitten mennään niillä mitä on. Suuri yleisö, Media ja kukkahattutädit taas voivat kääriytyä säkkiin ja tuhkaan  aivan vapaasti.
En  ryhdy  uutisen innoittamana selvittämään  omaa pukeutumiskoodiani seikkaperäisesti. Syy on se, että se pukeutumiskoodi on yksinkertainen ja tavallinen, eikä siihen sisälly mitään hurmoshenkisyyttä taikka uskonnollis-tieteellistä aspektia, kuten  ilmeisesti yleisö odottaa liittyvät Surin tapaukseen. Isä Tomin  hömppäuskonto saattaa tietenkin  vaatia jotain lakitekoja  ja se saattaa myös määrätä  mekosta.
Länsi-Suomen rukoilevaisuusliike  ei asettanut  pukeutumiselle juurikaa sääntöjä ja ohjeita. Niinpä suuri rakkauteni valkoisiin tennissukkiin  onkin pakanallista ja myöhempää perua. Mustat sukat ovat minusta ahdistavia ja typeriä. Valkoiset tennissukat ovat lämpöisiä ja mukavia. Niitä olisi mukava pitää pitkään, mutta parasta sukissakin on se, että kuiva ja puhdas ja valkoinen tennissukka tuntuu taivaalliselta jalkaan laitettaessa. Lisäksi  valkoinen tennissukka on ” älysukka”. Tarkkailemalla sen pohjaa käyttäjän on helppo  huomata, koska on aika vaihtaa sukat.
Joissakin sukkapareissani  sukat  on nimetty L ja R
Ulkovaatteita minulla on vähän ja  minä pidän niitä pitkään ja minä pidän niitä monta päivää peräkkäin. Minä joskus vähän hömpöttelen ja vaihdan jokaiseksi työpäiväksi uudet vaatteet, mutta sellaisesta tulee helkkarin äkkiä loppu. Hän, joka huolehtii residenssin pesulatoiminnasta, kysyy oitis, mikä nyt on, kun pitää keimailla uusissa vaatteissa joka päivä.
Golfissa on pakko noudattaa joitakin sääntöjä. Samoin prätkä – hommissa.
Kun astronautti Cruisen  ongelmaa pohtii vähän lisää, huomaa sen, että useimpien ihmisten elämän täyttää nk. rehellinen ja järkevä työ, joka taas normittaa heidän pukeutumistaan hyvinkin paljon. He taatusti käyttävät samoja vaatteita useita päiviä. Turhakkeiden ja julkkisten  osana taas on  tehdä vaatteiden kantamisesta työtä, josta heille maksetaan.
Uutisen kuvissa  esiintynyt oranssi mekko  ei minua juurikaan pelota. Minä olisin  enemmänkin huolissani siitä, millainen elämä on Suri – tytöllä edessään.   Ennuste on huono ja surullinen. Toinen asia, johon  uutisen julkaissut  lehti ei ole ollenkaan  kiinnittänyt huomiota, on se seikka, että kyseinen mekko on samaa oranssia sävyä kuin Guantamon  vankien haalarit. Mekon leikkaus ja tyyli taas ovat kopioitu suoraa  juuttisesta brasilialaisesta kahvisäkistä.

Yllä olevassa kuvassa eivät ole Tom Cruisen  kaikki lapset, vaan siinä on oranssiasuisia kirjolohen lapsia. Huomatkaa se, että he ovat pukeutuneet sävy sävyyn, koko sisarusparvi. Ja että heillä on jo söpöt pikku silmät. Ja että heidänkin  vanhempansa  huitelevat jossain huisin Nevadassa.

Mainokset