Par 3

by Michael Tillman

Pidän taukoa. Pariin kolmeen päivään en kirjoittele tänne mitään. Pidän taukoa myös  golf-pelistä. Sellainenkin saattaa olla joogan taikka mehupaaston veroinen puhdistautuminen. Eilisen hölmöilyn jälkeen.
Löin illalla yhden hyvän avauksen, josta  kiihtyneen  unohdin P-kirjaimella merkityn mailan  2- väylän viheriölle. Vitosväylällä löin elämäni ensimmäisen  par- tuloksen. Elämäni  kuudennella  golf- kierroksella. Tästä menin niin sekaisin, että rämmin 9- väylän bunkkerissa  sillä seurauksella, että s- kirjaimella  varustettu maila jäi sen hiekkaesteen reunalle.
Tänään olen  sitten metsästellyt mailojani. Seuran kapteeni lohdutteli, että jää niitä muiltakin sinne aina. Mutta harvoin kuulemma  jää samalta mieheltä saman kierroksen aikana kaksi mailaa. Sanoin olleeni eilen illalla kuljettajana.
Bunkkerissa rämpimisen vuoksi tasoituksen lasku jäi edelleen haaveeksi. Muiden samalla kurssilla olleiden tasoitukset näyttävät alkavan numerolla 2 , taikka 3. Harrastus on alkanut muistuttaa totisinta työtä ja lähes viinanjuonnin veroista himoa.
Hyppään iltapäivällä Vanhanleidin selkään  ja palaan rakkaan harrastuksen parin. Annan pakoäänen voidella golf-pelin haavat ja ajoviiman viilentää kuumenneet tunteeni. Suuntaan keulan kohti asfalttisia väyliä ja toisenlaisia viheriöitä. Otan lomaa golfista !!!  
Menen sinne, missä  etiketin huipennus on sitä, että kaverin prätkää ei hipelöidä ja päivää sanotaan huoltoaseman pihalla päätä  tuuman verran takavasemmalle nostaen, mutta  jossa etiketissä ei ryhdytä jokaisen vastaantulevan kanssa  juttusille . Olen pari päivää  rauhassa hyvässä seurassa. Päivät ajetaan  ilman kypäräpuhelimia, omia ajatuksia ihaillen ja  yöt nukutaan  puhtaiden ja viileiden  hotellilakanoiden välissä. Aamupalat syödään ja iltakaljat juodaan. Nähtävyyksiä katsellaan.
Lähtö  tapahtuu  hyvin kirjallisissa  olosuhteissa. Se nimittäin tapahtuu runoilija Einari Vuorelan  kotipitäjän viinakaupan edestä.  Kaikki suuri alkaa aina juhlallisesti. Hienot reissut saavat siitä  maustetta ja oivallista henkeä.
Raportoin tarkemmin, kunhan olen matkalta palannut.
Mainokset