Tieteellinen käsitys

by Michael Tillman

Konfirmaation  ja hautajaisten jälkeisessä uskonnollisessa tilassa  haluan vähän nälviä Yleisradiota ja muita medioita siitä innokkuudesta, jolla   taannoin  pedattiin  Murikka-opiston rehtorin  eteenpäin viemää päätöstä vähentää uskonnon opetusta peruskouluissa.
On käynyt ilmi, että YLE lähetti kyselynsä opetuksen sisällöstä ja uskonnonopetuksen tarpeellisuudesta ainejärjestöjen kautta sähköpostilla 7000 opiskelijalle. Vastaanottajista jaksoi  vastata kyselyyn 38  opiskelijaa. Heistä enemmistö, eli  mahdollisesti 20  opiskelijaa oli sitä mieltä, että uskonnon opetusta pitää vähentää.
Edes ammattikorkeakoulun  opiskelijan opinnäytetyössä ei sallita edellä mainitun kaltaista  tilastotieteen prostituutiota. Jopa hänelle olisi  opinnäytetyön esittämistilanteessa mainittu  eräistä luotettavuutta mittaavista testeistä ja ehdotettu tutkimaan jotain sellaista, jossa hän voisi otoksen kokoa kasvattamalla  vakuuttaa kuulijat  paremmin.
Asiasta kertoi tänään sanomalehti Keskisuomalaisen  paperiversiossa kolumnisti Kari Angeria.
En halua tänään  upota siihen keskusteluun, jossa pohditaan loputtomasti kristinuskon merkitystä  länsimaisen yhteiskunnan moraalikäsitykselle ja eettiselle kasvatukselle. Tänään tuli vain mieleeni huomauttaa, että jotain perin omituista on juuri nyt journalistiikassa vallalla. Jotain sellaista, jota entisaikojen lehtimiehet olisivat kavahtaneen.
Luulen, että on kyse EU / EURO ” tulehduksesta”. Media  on oppinut, että Euroopan kohtalonhetkinä on ollut pakko uutisoida asioista  löyhin perustein, eikä kyseenalaistaa ole saanut. Se tyyli on sitten levinnyt hiljaa kaikkeen  journalismiin. Luulen, että tavallaan elämme nyt ” sotatilassa” jossa ei niin kovin hanakasti kaiveta esille asioiden todellisia muotoja ja jossa olotilassa ” yhteisen hyvän ” nimissä on lupa ” auttaa” ja varjella yhteiskuntaa harrastamalla mitä sattuu ja kuka käskee – tyylistä  toimintaa.
No, viimeiset työssäolovuoteni aion  käyttää siihen, että haltuuni  suodut  nuoret laitan epäilemään kaikkea mahdollista ja yritän  saada heidän oman moraalinsa  sellaiseksi, että valtaapitävien houkutukset soivat kuuroille korville.
Ryhdyn  seuraavaksi  remonttihommiin. Ryhdyn irrottamaan seinästä 22 vuotta vanhaa tapettia. Kaikki asiaa tuntevat tietävät, että työhön tarvitaan paljon erilaisia nesteitä ja liuottimia, myös irrottajalle ja runsaasti median tuotoksia  lattialle suojaksi liisterimössöä ja muuta paskaa vastaan. Tänä aamuna  niiden tuotosten paikka on niille juuri sopiva.
Mainokset