Kylmää ja kohmeista

by Michael Tillman

Kävin kylmän päivän ratoksi lukemassa netissä työpostiani. Työnantaja oli laittanut viestiä. Liitteenä oli uusi tutkintosääntö, ammattikorkeakoulun päihdeohjelma ja opiskelijoiden hyvinvointiohjelma. Juhannuksenjälkeisenä viikkona em. ohjelmat ilahduttavat varmasti suuresti 8 viikon  vapaajaksolla olevia lehtoreita. Uskoisin, että vain kaltaiseni fakki-idiootit  lukevat ja hätkähtävät.
No, allekirjoittaneen  rohkeus  kommentoida perustuu nyt siihen, että  vietin kolmannen lomapäivän sairauslomalla olevan vaimoni  kuljettajana läheisessä ostoshelvetissä. Tai oikeastaan sen parkkipaikalla. Luin  nimittäin autossa Jo Nesbon kirjaa AAVE.  Pääsin melkein 400 sivua  eteenpäin kirjassa.
Kun Nesbon  kirja ei ollutkaan timantin kova ja rautainen aikaisempien tuotosten tavoin, vaan ainoastaan  hyvä, menin  kirjalliseen odotusshokkiin. Tämän shokin ja autonkuljettajatehtävän  innoittamana ryhdyin   tekemään   kotiin palattuani olutseuran kotitehtäviä ja lukemaan työsähköpostiani. Ymmärrätte, että yhdistelmä on murskaava. Tunnen itseni juuri nyt Harry Holen  hengenheimolaiseksi. Paitsi, että Harry himoitsee Nesbon kirjassa  Jim Beam – viskiä, jota normaali valkoihoinen heteromies ei juo kuin aseella uhattuna.
Kolme lomapäivää on siis ohi. Ne ovat menneet  lähes ketuille. On kylmää. Niveliä särkee. Seiskan väylähybridistä on grippi paskana ja Siikli – perunaa ei saa mistään. Lauantaina on hautajaiset ja  minä itken  jo muistovärssyjä valitessani. Menee tosi  ankeasti….
Ostoskeskuksessa kaikki naiset olivat ylipainoisia, polttivat tupakkaa solkenaan pääoven edessä, pihalla ja  autoissa.  Heillä oli ” sutturamaiset” vaatteet ja reikäisiä villapaitoja päällään.  Housujen läpi paistoivat alushousujen saumat ja ristiselkiä koristivat string – housujen  mäkivyöt ja obershekit.
Huono päivä. En nähnyt yhtään tyylikästä  vierasta naista.
Tunnen  oloni kuitenkin edelleen alttiiksi ja  yllytykseen  valmiiksi. En ole menettänyt toivoani.  Kolmen oluen jälkeen tunnen olevani sarjakuvan Wagner, joka  lähtee Fingerporin kaupunkiin  torstai-illan  naistentansseihin   Heimo Vesan vieraana.
Onneksi kohta alkaa jalkapallopeli.
Mainokset