Oulu, osa 2.

by Michael Tillman

Poissaoloni aikana vaimo oli myynyt moponi. Samassa rytäkässä hän oli myynyt  oman prätkäpukunsa ja ajosaappaansa. Vähältä oli pitänyt, että samaan kauppaan olisi mennyt myös pojan polkupyörä. Oulu on siis edelleen tosi vaarallinen kaupunki, kuten sen maine on aina ollut. Moni on päässyt Oulussa  hengestään ja rahoistaan.Minulla kävi parempi tuuri. Menetin vain Isoisän  mopo, Jaguarin, vuosimallia 1956. Vaimon ajoasu oli jo hankittaessa susi, joten se siitä.

Seuraavan kerran kun lähden työreissuun, meinaan kyllä köyttää Kawasakin  ja golf-mailat lehmänketjulla  katoksen pystytolppaan ja  käsken naapurin  Kallea  vähän vahtimaan vaimoa. Vaimon  kauppamiestaidot tietäen pelättävissä  on lisäksi se, että jonkun  pidemmän työreissun jälkeen hän sanoo myyneensä minut  sille, joka on vähimmällä  suostunut ottamaan.

Oulua rokotettiin vähän enemmän kuin  minua. Minulta meni vain vanha mopo, jonka Sachs –  merkkinen moottori oli kaiken lisäksi  jumiutunut  kuluneiden vuosikymmenten aikana. Oulusta lähti tänään 500 työpaikkaa ja ne olivat   kohtuullisen hyviä paikkoja. Toisaalta, kyllä Oulussa riittää vielä teollisuutta. Sitä hemmetin lasipalatsi- maisemakonttoria riittää Kempeleestä Haukiputaalle  kyllästymiseen asti,  vaikka antaisi ajokin laulaa pitkin moottoritietä.

Huomenna lähden taas Etelä-Pohjanmaalle. Muistakaa  lukijat minua  iltarukouksissanne. Sen maakunnan  paikakkunnista  minulla on tällä kertaa kunnia vierailla Seinäjoen kaupungin Peräseinäjoen kaupunginosassa. Muiden paikkakuntien  asukkaat nimittävät  huomista kohdettani leikkisästi Peräreikäjoeksi.

Koettelemuksen  lieventämiseksi menen  kohta  valmistautumaan huomiseen työtehtävään olutseuran kuukausikokoukseen. Siellä  toveripiiri ja turvallinen seura tukevat  matkalaista yhdessä oluen kanssa. Siltikin, muistakaa minua. Edellisen kerran  siinä suunnassa  vierailessani kohtasin linja-autollisen aamuhumalaisia   metsästäjiä. Kauhajoen Arokylän  kauniin kasvatin, Titi-Nalle -tädin  tavoin katson  peiliin ja  tuumin, että kenetkähän minä huomenna näen ?

Mainokset